Aasta tagasi panin (juba 17. korda) kirja oma uusaastasoovid, et hiljem oleks hea vaadata, kuidas läinud on.

Nagu ma nelja aasta eest tõdesin, poleks ma 2013. aasta lõpus uskunud, kui keegi oles mulle väitnud, et olen viie aasta pärast ohvitser ja advokaat. Kui keegi oleks mulle 2019. aasta lõpus öelnud, et vaid kolme aasta pärast elame maailmas, kus Wuhanis valla pääsenud viiruse ohvriks on langenud üle 6,5 miljoni inimese ning kus juba üle 300 päeva käib kolmas maailmasõda, oleksin ka rohkem kui veidi skeptiline olnud. Tuleb tõdeda, et elame huvitaval ajal.

  • KULTUUR. Goodreads’i sai kirja kõigest 6 läbiloetud raamatut, kuid nii pooleliolevate kui lugemisjärge ootavate raamatute hunnikud said omajagu lisa ning mõned raamatud lugesin läbi ka ilma seda Goodreads’is kajastamata. Teatrisse jõudsin 11 korral, ilmselt sügavaima mulje jättis märtsikuine “Viiuldaja katusel” Estonias. Kinos käimiste arvepidamine läks sassi. Parim oli ukrainlaste tehtud “Snaiper: Valge Ronk”; Avatari järje autorid jooksid mu meelest lati alt peatumata läbi.

  • REISIMINE. Aprilli lõpus käisin Kristiinaga pikendatud nädalalõpureisil Viinis, juulis Kristiina ja Petsiga Georgias matkamas (üliäge, olgugi, et pidin suurima tõusu päeval peaaegu otsad andma), oktoobris kolleegidega Roomas nõu pidamas ning novembri alguses tegime Kristiinaga Napolis kaugtöönädala (mille käigus õnnestus seni mujal heaks peetud pizzad keskpärasteks degradeerida).

  • SPORT ja LIIKUMINE. Peraküla-Ähijärve matkateel kõndisime Kristiinaga Kukemetsa metsaonnist Sõnajala lõkkekohta; raja lõpuni on jäänud veel ligi 330 kilomeetrit. 2021. aasta eesmärgiks seatud 2 miljonit sammu tuli täis ja natuke ülegi, aga tagasivaates on seda ilmselgelt liiga vähe. Langevarjuga tegin lausa 3 hüpet (massiivne +200% aasta varasemaga võrreldes ;) , sukelduma ei jõudnudki ning laskmisega tegelesin ka üsna ebaregulaarselt.

  • RIIGIKAITSE. Kaks reservõppekogunemist pluss relva- ja/või laskeväljaõppe läbiviimine 10 nädalavahetusel. Instruktoritöö maht kujunes plaanitust märksa suuremaks “tänu” Kremli esiterroristile, kelle sigadused tõid Kaitseliitu erakorraliselt palju uusi liikmeid.

  • TÖÖ. Advokaadiks saades olid mu spetsialiteediks intellektuaalomand ja IT-õigus, millele töö käigus lisandus iduettevõtete äri- ja ühinguõiguse alane nõustamine. 2022 oli see aasta, kus need teemad päris mitmes tehingus huvitavalt kokku sulasid, kusjuures ühes tehingus oli IT-valdkonna intellektuaalomand investeeringuks ja teises laenu tagatiseks.

  • ÕPPIMINE. Duolingo hiina keele kursus sai põhiosas läbi võetud, kuid kahjuks ei tähenda see siiski veel seda, et saaksin nt 刘慈欣 raamatuid originaalis lugeda.

Mida uuelt aastalt soovida? Ukrainale ja kogu Euroopale – vene impeeriumi langemist. Eestile – oidu märtsis arukaid valikuid teha. Oma lähedastele ja sõpradele – tervist, rõõmu ja kordaminekuid. Iseendale – 20 liigsest kilost ilmajäämist.