Täna (jah, täna, sest üleelmise aasta kokkuvõte jäi veidi hilja peale) panin (juba 16. korda) kirja oma uusaastasoovid, et hiljem oleks hea vaadata, kuidas läinud on.

Maailm tervikuna on suht kehvas seisus, aga mul on hea meel, et minu lähiümbruses on piisavalt palju piisavalt ägedaid inimesi. Tuleb tunnistada, et lootsin koroonapandeemiast enamat, kuid see jäi ikkagi liiga lahjaks: ei inimesed, ettevõtjad, riigid ega rahvusvahelised organisatsioonid ei paista oma käitumist põhimõtteliselt kestlikumaks muutnud olevat.

  • KULTUUR. Goodreads’i sai kirja 17 läbiloetud raamatut, millest parimad olid Neil Gaiman’i “Norse Mythology” ja Daniel Suarez’i “Daemon”. Kahnemani “Noise” kahjuks seda mu meelest oligi. Teatrisse jõudsin 10 korral, sh sai ära vaadatud Paide Teatri “Carmen” ja Vene Teatri “Meister ja Margarita”. Kinos vaatasin ära 6 filmi, sh suht mõttetu Bond ja mu meelest päris hea “Dune”.

  • REISIMINE. Juulis käisin koos Kristiina ja Petsiga Islandil, kus kõndisime läbi Laugaveguri (imeline, soovitan) ning sügisel õnnestus üle pika aja taas tangoreisil käia – El Fuego maratonil Varssavis.

  • SPORT ja LIIKUMINE. Esimesel poolaastal kõndisime koos Kristiinaga läbi peaaegu poole Peraküla-Ähijärve matkateest; maikuust tulid muud tegevused peale ja praegu ootame jätkamist Kukemetsa metsaonnis. Aasta alguses võtsin nõuks teha aasta jooksul vähemalt 2 miljonit sammu (tunamullune skoor oli alla 1,5 miljoni ja parim kuu tulemus 241 782). Eesmärk sai jaanipäevaks täidetud ning aasta kogusummaks tuli pisut üle 3,5 miljoni sammu. Langevarjuga tegin ühe hüppe (et mu 25. hooaeg nulliga ei mööduks), sukeldumas käisin kahel korral. Kaitseliidu laskevõistlustel suutsin püstoliga ära täita I järgu küti normi ja pika püssiga esilaskuri oma.

  • RIIGIKAITSE. Kevadtormil osalesin tulepositsioonide kontrollijana, Põhja maakaitseringkonna õppustel HUNT ja PÕHJATÄHT õppivas koosseisus. Lisaks tegin seda, miks omal ajal relva- ja laskeinstruktori kursused ette sai võetud – aitasin oma kompanii väljaõpet läbi viia.

  • TÖÖ. Nagu kaks aastat varemgi, ei uskunud ma aastaeesmärke seades, et need täidetud saavad, aga mõned neist õnnestus isegi päris korralikult ületada. Ja lõpuks hakkas mul tekkima tunne, et ma olen enam-vähem aru saanud sellest, mida see advokaaditöö endast päriselt kujutab.

  • ÕPPIMINE. Mais omandasin väikelaevajuhi tunnistuse ja augustis SRC raadiosideloa. Ja aasta viimased 281 päeva olen Duolingo abil hiina keelt õppinud.