kaks silma hea, neli silma paremDV formaat hakkab tasapisi ajaloo prügikasti libisema ning nii tuli minulgi endale uuem ja popim action-kaamera soetada.

Aparaadi nimi on GoPro HD Helmet Hero. Tikutopsist pisut kopsakam kaamera produtseerib nii 720p kui Full HD pilti, evib 170-kraadise vaateväljaga lainurkobjektiivi ning 60 meetri sügavuseni veekindlat vutlarit. Nii et sellega saab edaspidi käidud nii üleval kui all.

Loomulikult tekkis kohe ka küsimus, kuidas uut vidinat mu olemasoleva kaamerakiivriga paaritada. Esimene variant, mis taevas ära saab proovitud, on selline, et kaamera läheb lihtsalt peapaelaga pähe ja siis kiiver selle peale. Ja kui see ei peaks millegipärast toimima, siis on kiivri küljes vähemalt kaks täiesti sobilikku kohta, kuhu kaamera komplekti kuulunud superliimiga kinnitused paigaldada.

Kaameral endal mingit LCD-d ei ole, aga pilti saab traati pidi liigutada nii telekasse kui arvutisse. Tõsi, päris iga raal ei saa Full HD x.264 video näitamisega hakkama, aga eks siin tulevad appi mencoder, ffmpeg jt sõbrad 🙂