Tööportaalide tuleproov: Töö24

Töö24 (www.too24.ee) pakub tööotsijaile võimalust olla nähtav ka neile tööpakkujatele, kes ei ole nõus maksma traditsiooniliste portaalide kasutuspakettide tasusid.

too24.ee

Portaalis on 21 kategooriat, 11 tööpakkumist ja 72 tööotsijat. Kuna kategooriaid on rohkem kui tööpakkumisi, on minu definitsiooni kohaselt tegemist mõttetu portaaliga. Ja ausõna, ma ei saa aru, miks peaks tööotsijat huvitama tööandjad, kes ei ole võimelised (ametlikus keelepruugis “ei ole nõus”) maksma tavapäraste tööportaalide tasusid ega taipa oma pakkumist tasuta Töötukassasse edastada.

OK, proovin kasutajaks registreeruda. Eesnimi, perenimi, e-maili aadress, kasutajanimi, parool, parooli kordus. Nõustun reeglitega, uudiskirja ei soovi. Registreeru. “Saatsime aktiveerimismeili sulle postkasti.” Vaatan postkasti, klõpsan meilis olevale lingile. Veebileht ei ole kättesaadav. Oot, misMÕTTES? Ah-haa, link püüdis mind suunata www.too24..ee peale. Kustutan ühe punkti ära, proovin uuesti. Hurraa, töötaski!

Login sisse. Lähen kuulutust lisama. Selleks tuleb täita üksainuke vorm, mille alguses saan valida, kas olen seekord tööotsija või -pakkuja. Millegipärast tekib mul poole pealt soov rolli vahetada. Ilma igasuguste lisaküsimusteta kustutatakse kõik väljad ja antakse ette uus tühi vorm teisele rollile vastavate väljadega. Tagasi vahetades olen juba sisestatud infost endiselt ilma.

Sisestan uuesti, salvestan. Tööotsimiste arvu näitav number ekraani vasemas servas suureneb. Saan võimaluse oma kuulutus väikse papi eest nähtavamaks teha. 30 päeva punase ja rasvasena maksaks 25 krooni. Maksta saaksin Swedbanki, Sampo või SEB Panga kaudu, aga ei viitsi. Olen õhuke ja must edasi. Teen ühe tööpakkumise kah. Väljad on veidi erinevad, aga protsess täpselt sama.

Kokkuvõte

Portaali loomisel olevat võtmesõnadeks saanud lihtsus, operatiivsus ja kasutajasõbralikus. Kirjaoskuse oleks võinud ka sellesse nimekirja lisada — “kasutajasõbralikkus” käib kolme, mitte kahe k-ga. Ja www.too24.ee käib kahe, mitte kolme punktiga.

Aga tõsisemalt rääkides: minu arvates on selliste rämpsportaalide loomine lihtsalt kuritegelik, sest lihtsameelsetel, kes neid kasutama asuvad, ei ole ilmselt erilist lootust endale mõistlikku tööd ega arukat töötajat leida.

Vt ka: Tööportaalide tuleproov

0 Responses to “Tööportaalide tuleproov: Töö24”


Comments are currently closed.