Tööportaalide tuleproov: Fontese talendipank

Fontese Talendipank (talendipank.fontes.ee) on siia portaalide nimekirja ehk natuke ebaõiglaselt sattunud, kuna Fontes tegeleb rohkem personalialase nõustamise kui lihtsa töövahendusega.

talendipank.fontes.ee

Portaalina võttes on Talendipank muidugi puhtakujuline naljanumber. Kolm tööpakkumist ei motiveeri ilmselt ühtki tööotsijat oma CV sisestamisega vaeva nägema.

Kui kasutaja aga seda siiski teha otsustab, siis — registreerumine on lihtne, meiliaadressi toimivust ei kontrollita. CV sisestamine on jagatud blokkidesse — isikuandmed, töökogemus, haridus, oskused, ootused, soovitajad ja lisainfo. Sisestusliides on väljanägemiselt ja kasutusmugavuselt “Harju keskmine” — ei midagi eriti halba ega eriti head.

Töökogemuste ja -soovide sisestamisel tuleb nii valdkond kui positsioon valida rippmenüüdest, mille ülesehitus on küll üsna lihtne ja arusaadav, kuid mis erineb kõigist seni nähtud klassifikaatoritest. Positiivse poole pealt väärib märkimist, et CV keele vahetamisel (eesti / inglise) lähevad kõik rippmenüüdest valitud andmed automaatselt teise keelde. Samas ei ole sellest eriti palju abi — kõik käsitsi sisestatud andmed jäävad nii, nagu nad olid, ja ühe kasutajakonto all saab hoida ainult ühte CV-d.

Tööpakkumiste (Fontese keeles “konkursside”) filtreerimise ega otsingu võimalust Talendipank tööotsijale ei paku. Aga olgem ausad — kolme konkursi puhul pole seda ju tegelikult vajagi.

Omast kogemusest tean aga tunnustavalt mainida, et kui nad saavad mõnelt tööandjalt ülesande töötajaid leida, võtavad nad oma andmebaasis olevate enam-vähem sobiliku taustaga inimestega ise ühendust.

Kokkuvõte

Tööportaalina on Fontese talendipank mõttetu. Kuid et Fontes paistab tegelevat keskmisest kõrgemat kvalifikatsiooni nõudvate ning suuremat kompensatsiooni pakkuvate töökohtade täitmisega, siis võiks juba heal kohal olevad spetsialistid veel parema töö leidmise lootuses oma andmeid seal hoida. Aktiivsel tööotsijal pole seal aga tõepoolest mitte midagi teha.

Vt ka: Tööportaalide tuleproov

0 Responses to “Tööportaalide tuleproov: Fontese talendipank”


Comments are currently closed.