Tööportaalide tuleproov: FirstJob.ee

FirstJob.ee (www.firstjob.ee) reklaamib end “noore tööotsija teejuhina”. Pakkumisi on seal “tervelt” 29 ja neistki osa topelt, nii et siin mul just palju aega ei kulu.

firstjob.ee

Valdav enamus pakutavaist töökohtadest on madalapalgalised lihttööd, mis ei kujuta ilmselt natukenegi aktiivsemale ja haritumale noorele just erilist väljakutset. Kaks enesearengu mõttes huvitavat pakkumist leidus siiski ka — mõlema puhul oli tegemist vabatahtliku tööga Aafrikas või Indias. Raha sealt suurt ei saa, aga võimaluse maailma näha ja silmaringi laiendada kindlasti.

Tööpakkumiste nimekirja on võimalik filtreerida töökoha tüübi (graafiku alusel – hooajaline – kokkuleppel – poole kohaga – praktika – täiskohaga), valdkonna või asukoha alusel. Aga kahte juuksekarva pole mõtet kolme ritta kammida, nii et las see filtreerimine olla.

Sisselogimist portaal ei nõua ei tööotsijalt ega -pakkujalt. CV-d sisestada ei saa, otse portaali vahendusel kandideerida samuti mitte.

Kokkuvõte

Tööportaalina on FirstJob.ee täiesti mõttetu. Positiivse poole pealt võiks ehk välja tuua selle, et tööturul osalemise kogemuseta inimene leiab siit natuke üldharivaid õpetussõnu teemal “kuhu ja kuidas kandideerida”.

Vt ka: Tööportaalide tuleproov

3 Responses to “Tööportaalide tuleproov: FirstJob.ee”


Comments are currently closed.