Eesti ajakirjandus pasundab järjest sagedamini sellest, kuidas meie rahvuslikus lennukompaniis on kõik asjad halvasti — lennukid hilinevad ja lähevad katki, majandusseis on sant, inimesed lastakse lahti ja ülejäändu peavad ebainimliku koormusega töötama jne jne jne.

Seni viimase OV-pommitamise avapaugu tegi Eesti Ekspress looga Estonian Airi 66 lendu katkise kütusepaagiga, millele viidates (või viitamata, kes kuidas) ülejäänud meediakanalid üksteist pealkirjade sensatsioonilisusega üle üritavad trumbata.

EE artiklist võib lugeda, et lekke avastasid Estonian Airile hooldusteenust osutava, SAS Gruppi kuuluva aktsiaseltsi Air Maintenance Estonia tehnikud, kes aga andsid sellest hoolimata paberitesse allkirja, et kõik on korras, ning alles 66 lendu hiljem tunnistas teenindusfirma vea avastamise kirjalikult üle ja paak parandati ära.

Huvitav on aga see, et hilisematest meediakajastustest on Air Maintenance Estonia nimi hakanud välja jääma; siin-seal on nimesid nimetamata kirjutatud, et OV ostis hooldusteenust sisse SAS gruppi kuuluvalt aktsiaseltsilt. EPL Online aga saavutas täiesti uue taseme, jättes oma eilses uudises hooldusteenuse sisseostmise fakti kui ebaolulise? ebahuvitava? ebamugava? lihtsalt mainimata.

Ilmselt on kellelgi väga vaja Estonian Air kiiremas korras põhja lasta. Ma ei tea, kas see keegi on huvitatud ettevõtte ostust (heal järjel firmad on teadupärast märksa kallimad kui hinge vaakuvad) või Eesti suurima lennundusettevõtte kasumlikumate liinide ülevõtmisest või on siin mängus mingid muud huvid.

Aga millegi järele siin haiseb. Minu arvates.