Aasta tagasi panin (juba 14. korda) kirja oma uusaastasoovid, et hiljem oleks hea vaadata, kuidas läinud on.

Aasta eest püstitatud eesmärgid said — võimaluste piires — saavutatud. Uus Eesti langevarjurekord sai purki, kuigi tegemist ei olnud suurima vabalangemises moodustatud kujundiga, vaid suurima ühel hüppel moodustatud kujundite paariga. Plaanitud tähelepanu jätkus ka nii töö- kui riigikaitsealasele enesetäiendamisele, olgugi et 2018. aasta omadega samaväärseid suursaavutusi pole mul kummaski valdkonnas ette näidata.

  • KULTUUR. Goodreads’i läks kirja 14 läbiloetud raamatut, millest kolm olid ühe kogumiku osad, st “neto” 11 raamatut ja 6418 lehekülge ehk keskeltläbi 17 lk lustilugemist päevas. Meeldejäävaim oli Cixin Liu “The Three-Body Problem” . Teatrisse jõudsin (kui ma ei eksi) aasta jooksul 10 korda, Tartusse Metallica kontserdile ja Tallinnasse laulu- ja tantsupeole ka. Kinos nähtud filmidest jäid positiivselt meelde “Jokker” ja “Tõde ja õigus” ja “Ükssarvik” ja “Aasta täis draamat” ja venelaste tehtud “Valvepost” (“Аванпост”). Viimane neist oli ka kõige suurem üllatus.
  • REISIMINE. Eestist välja sain 11 korral, veetes kokku 46 päeva 8 erinevas riigis. Kokku oli mul mullu 4 tangoreisi (12 p), 3 pere-tüüpi reisi (11 p), 1 langevarjureis (11 p), 1 sukeldumisreis (8 p) ja 2 tööreisi (4 p).
  • LANGEVARJUTAMINE. Floridas tegin 16 hüpet ja Eestis ühe. Aasta lõpu seisuga olen töötavaist õhusõidukitest väljunud 1557 korral (sh 692 korral kaameraga) ning vabalangemises veetnud 20h22’24”. Kui palju ma tänavu taevasse jõuan, ei oska hetkel arvata.
  • SUKELDUMINE. Egiptuses tehtud 14 sukeldumise hulka mahtusid ka kaks Thistlegormi vrakile tehtud Nitroxi-kupsu. Ühtekokku olen tänaseks teinud 147 sukeldumist ja veetnud vee all oma arvestuste järgi 91h23′.
  • RIIGIKAITSE. Mu Kaitseliidu-aastasse mahtusid vahekohtunikuna osalemine HUNTil, SERE A (suvi) ja RIK. EROKi toimetustes osalesin tagasihoidlikult, kuna miskipärast sattus suurem osa Kogu ettevõtmisi just neile nädalavahetustele, kus ma muude asjadega hõivatud olin.
  • TÖÖ. Septembris selgus, et 2018. aasta sügisel seatud tööalased eesmärgid said suuremas osas täidetud. Ausalt öeldes ei pidanud ma nende saavutamist nende seadmise ajal just liiga tõenäoliseks, aga tuleb tunnistada, et mu tiimi ja töögrupi pealikel oli ilmselt piisavalt siseinfot. Või kogemust.
  • ÕPPIMINE sai riigikaitse rubriigis ära märgitud. Ja noh, ega mu kompetents töö juures ka just ei kitsenenud.
  • MUU. Doonorlusse tuli väike paus sisse; verekeskusse jõudsin vaid korra. Ehk õnnestub tänavu paremini.

Tänavuseks aastaks ma mingeid superplaane välja hõikama ei hakka. Õppimisest ma õnneks ei pääse ning elamusi ja tulemusi peaks aasta jooksul kindlasti ka igasuguseid kogunema.