Aasta tagasi panin (juba 11. ja 12. korda) kirja oma uusaastasoovid, et hiljem oleks hea vaadata, kuidas läinud on. Nagu varemgi, ei hakanud ma suuri lubadusi andma, aga arvasin, et võiks proovida C- ja võib-olla ka CE-kategooria juhiloa omandada ning hispaania keele enam-vähem rahuldavale tasemele õppida. Need asjad said tehtud. Muud tulemused:

  • 12 loetud raamatut. Ulmekatest üllatas positiivselt Nexuse triloogia (Ramez Naam), Artemis (Andy Weir) seevastu jäi ootustele alla. Uuel aastal tahan veidi rohkem lugeda.
  • 5,5 välisreisi. Kokku 30 päeva, 5 riiki. 1 langevarjureis (Portugal, 9 p), 0,5 muidureisi (Siber, 7 p + 4 päeva järgmisesse aastasse), 2 tangoreisi (mõlemad Läti, kokku 6 p), 1 reis Petsiga (Šotimaa ring + lõuna-Inglismaa koos Jofiga, 6 p) ja 1 tööreis (Rootsi, 2 p).
  • Taevas käisin 37 korda, sh 30 korda Portugalis toimunud Eesti rekordi ürituse raames, kus ma olin ainus, kes kordagi kujundisse ei jõudnud. Mis oli hea, kuna minu ülesandeks oli kujundi filmimine, mitte selle moodustamine. Aga tehtud ta sai ja mina olen seega ainus inimene, kes on 28-way Eesti rekordit oma silmaga näinud (teised on näinud minu tehtud videot). Kokku olen ma tänaseks töötavaist õhusõidukitest välja hüpanud 1536 korral ning vabalangemises veetnud 20h03’07”. Kaamerahüppeid on kogunenud 676. Ah jaa, uue kaamerakiivri ja -ülikonna ostsin ka. Neile loodan uuel aastal rohkem rakendust leida.
  • Vee alla ma mullu ei jõudnudki. See viga saab uuel aastal kindlasti parandatud.
  • Kaitseliit: 20. veebruaril anti mulle pidulikult üle nooremseersandi auastmetunnused koos vastava tunnistusega. Kohe oli platsis ka Kaic, kes tegi mulle selgeks, et nüüd pole mul ROK-ist kõrvalehiilimiseks enam ühtegi adekvaatset põhjendust. Kandideerisin, sain sisse ja õpin. Lisaks tegin kompaniiveeblina kaasa Põhja maakaitseringkonna suurõppuse HUNT alates plaanimisfaasist kuni lahkformeerimise lõpuni (tuleb tunnistada, et see oli üsnagi valgustav kogemus).
  • Töö: juulis läksid minu ja Proact Estonia teed pärast 5-aastast koostegutsemist lahku. Suvel puhkasin ja mängisin, sügisel võtsin teha mõned konsultatsiooniprojektid ning veidi enne aasta lõppu tegin professionaalse kannapöörde, asudes juristina tööle advokaadibüroos TRINITI. Õppimisvõimaluste ja professionaalse arengu perspektiivide puudumist ei ole seega lähiajal karta. Ja IT-õiguse külalislektorina jätkan samuti.
  • Õppimine: Läbisin LRK Autokoolis C- ja CE-kategooria mootorsõidukijuhi kursused ja sain kahed uued juhiload. Läbisin Kaitseliidu koolis instruktorikursuse. Läbisin Afka juures ITIL Practitioner ja DevOps Foundation kursused ja omandasin vastavad sertifikaadid. Astusin Kaitseväe Ühendatud Õppeasutustes toimuvale pataljoni staabiohvitseri kursusele, millega loodan suve alguseks ühele poole saada.
  • Muu: Sooritasin paar pikalt plaanitud kinnisvaratehingut. Sisustamine ja kolimine jäävad uude aastasse.

Alanud aastal kavatsen jätkata õppimist (sh uues ametis!) ning mõnedesse uutesse paikadesse reisida.