Kuna 2016 algas Sevillas ja jätkus Pariisi Charles de Gaulle’i nimelises passikontrollijaamas, jäi mul 2015. aasta kokkuvõte tegemata. Mis seal’s ikka, tuleb kahe aasta tagused uusaastasoovid ette võtta ning pisut mälusoppe tuulutada.

Algavaks aastaks soovin kõigile sedasama, mida president Kaljulaid — et aasta ei tuleks liiga huvitav. Uusaastalubadusi andma ei hakka, aga proovin C-kategooria juhiloa omandada (ja kui kool mõistlik on, siis CE takkapihta) ning hispaania keele enam-vähem rahuldavale tasemele (B2) õppida.

2016

 • 16 loetud raamatut.
 • 13 välisreisi, kokku 42 päeva, 8 riiki. 9 tööreisi (22 p), 1 sukeldumisreis (11 p), 1 langevarjureis (3 p), 1 reis koos Petsiga (3 p) ja üks omapäi (3 p).
 • Taevas käisin massiivselt 11 korda, see-eest tegin aga oma elu esimese ja seni ainsa NV (no video) kaamerahüppe. Kasti tõin muidugi ka. Aastalõpu seisuga olen täies töökorras õhusõidukitest välja hüpanud 1499 korral ning veetnud vabalangemises 19h25’24”. Ja juunis täitus mu esimesest hüpppest 20 aastat.
 • Vee alla sain 10 korda. Jaanuaris tõin Eesti allveekabe meistrivõistlustelt II koha medali, vabandust, sepistatud kalaskeleti. Muide, Pets oli neil võistlustel noorim osaleja. Märtsis väisasin Mehhiko cenote’e (uskumatult ilus kogemus) ning aprillis käisin Rummu karjääri jääalust ilu kaemas. Kokku 126 sukeldumist, 76h45.
 • Kaitseliit: NAK ehk nooremallohvitseri kursus. Jaanuarist oktoobrini kord kuus 48 h nädalavahetus (peale juuli) + oktoobris 5-päevane lõpuharjutus. No ja muud õppused sinna vahele ja sappa.
 • Töö: aasta alguses vahetati Proact IT Group’i pealik välja. Nüüd juhib Stockholmi börsil noteeritud ettevõtet britt. Piiriülest koostööd on juurde tulnud. Mulle meeldib. TÜ IT-õiguse programm kasvab ja kogub hoogu. Tänavu oli meil Karmeniga intellektuaalomandi harjutuskohtus 7 istungit ühtekokku 46 tudengiga. Ja mullused tudengid hääletasid meie aine kogu IT-õiguse programmi paremuselt teiseks, nii et arenguruumi on.
 • Muu: mullu Petsiga Turu saarestikus rännates jõudsin otsusele, et sinna peab tsikliga tagasi minema. Tänavu tegin otsuse teoks. Tasus ära.

2015

 • 10 loetud raamatut.
 • 11 välisreisi, kokku 29 päeva, 6 riiki. 7 tööreisi (13 p), 2 langevarjureisi (12 p), 2 reisi koos Petsiga (4 p).
 • Pets tegi Parasummeril koos Ekstremistiga oma elu eelteise tandemhüppe. Minu katse seda filmida ebaõnnestus, kuna ma ei suutnud nendega sammu pidada ja kukkusin alla ära. See-eest õnnestus mul aga Skydive Hibaldstow’s purki püüda uus FS4 Eesti rekord Lupus EST esituses: 17 punkti. Aasta jooksul 40 hüpet, lõpptulemus 1488.
 • Pets sai oma Junior OWD pädevuse kätte. Ma ise käisin tervelt 5 korda sukeldumas. Kokku 116.
  1. veebruaril sain tunnistuse, et olen läbinud TSOBKkl ehk Kaitseliidu tegevliikme sõdurioskuste baaskursuse, kõnekeeles lihtsalt SBK. Ning mis seal salata, kõigile lõpetanutele anti kohapeal nuga. Septembris pidin aga korraks juba kompaniid juhtima.
 • Töötan endiselt Proactis. Aga alates oktoobrist olen lisaks sellele ka Tartu Ülikooli õigusteaduskonnas IT-õiguse külalislektor.
 • Muu: Tuli kevad, tõi kaasa virmalised ja Argentiina tango (sorry, salsa!). Kevad sai küll läbi, aga tango jäi. Lisaks pöördusin hammock’i ehk rippkiige usku. Suurepärased uned värskes õhus.