Mu koduse postkasti välisküljel on juba aastaid kleepekas, mis palub sellesse kasti aadressita reklaammaterjale ja muud rämpsu mitte toppida. Pikka aega püsis olukord kontrolli all, aga hiljuti hakkas mulle tunduma, et Eesti Post on halastanud mingile silmahaigele ja kirjaoskamatule töötule, palgates ta Sakku postiljoniks.

Ma ei saanud palju rohkem eksida. Täna leidsin oma kirjakastist järjekordse spämmi.

Hea klient!

  • Aadressita reklaamist saate loobuda, kui paigaldate oma postkastile Eesti Posti vastava kleebise. Eesti Posti kleebis annab kirjakandjale märku, et sellel aadressil ei soovita enam reklaampakkumisi.
  • Aadressita reklaamiks loetakse näiteks aadressita postimüügikatalooge ning kaupluste reklaammaterjale. Aadressita reklaami hulka ei kuulu riigi ja kohaliku omavalitsuse avaliku teabega materjalid.
  • Kui kleebis on postkastilt kadunud või kahjustunud, saate uue kleebise küsida lähimast postkontorist või Eesti Posti klienditeenindusest e-kirja, posti või faksi teel. Kleebis toimetatakse Teieni 7 tööpäeva jooksul.
  • Kleebis on loobujale tasuta!
  • Eesti postil on õigus reklaammaterjali postitamisel mitte arvesse võtta muid kleebiseid.
  • Kui soovite taas hakata saama aadressita reklaami, andke postkontorile või Eesti Posti klienditeenindusele e-kirja, posti või faksi teel sellest teada ning eemaldage kleebis postkastilt.
  • Kleebis tuleb paigaldada postkasti esiküljele võimalikult keskele, et oleks tagatud selle parim nähtavus.

Täpsem info Eesti Posti kodulehel www.post.ee ja klienditeeninduse telefonil 1661.

Et nagu misMÕTTES? Mul on täiesti selgelt loetav kleeps postkasti peal ja nüüd ma pean Eesti kuradi Postist endale uue kleepsu tellima, et nad raisad mulle spämmi ei topiks enam? Erikuradi kinumehed, tramaivõi. Ausõna, mul tekkis tahtmine neile Statoili Stardikas (kolm liitrit bensiini ja toos tikke) saata. Aga ma saatsin hoopis järgmise kirja:

Tere.

Minu postkast ei ole prügikast. Palun õpetage oma töötajad lugema või tulge ja paigaldage mind aastaid teeninud mittestandardse kleebise asemele või kõrvale Eesti Posti ametlik rämpsposti keelumärk.

Peeter P. Mõtsküla
Teaduse 12-4
75501 Saku

Eks näis, mis saab.