TEDxTallinn

Esimene TEDxTallinn on minevik.

Veetsin minagi oma reedese päeva KUMUs ning olen jätkuvalt arvamusel, et see aeg oli hästi kulutatud. Aitäh esinejatele ning surematu au ja kuulsus korraldajatele!

Mõned mu tuttavad, kes konverentsi võrgu vahendusel jälgisid, pahandasid, et seal ei jagatud maailmarevolutsioonilise tähtsusega uut teavet. Tõsi ta on — ei jagatudki. Aga see ei olegi mu meelest TEDx-i (ega ka “suure” TED-i) eesmärk.

Mina sain sealt inspiratsiooni, kuulates-vaadates väga erinevate elualade inimesi rääkimas sellest, kuidas nad on ära teinud asju, mille ärategemist neid ümbritsevad inimesed (ja mõnikord ka nad ise) esialgu võimalikuks pole pidanud.

Vahet pole, kas jutt käib sellest, kuidas sisuliselt ilma rahata lava pöörlema panna või kuidas oma peas möllavad mustmiljon ideed tegudeks teha või kuidas pärast pooltteist kuud teispoolsusest tagasi tulla. TEDsterid räägivad Oma Lugusid. Ja igas sellises loos on midagi, mis kedagi kuidagi puudutab, tiivustab või kaasa ja edasi mõtlema ärgitab.

Ja veel üks asi. TEDxTallinn oli järjekordne tõestus kogukondliku tegutsemise võimalikkusest ja võimekusest. Suuri asju saab teha ka ilma otsest majanduslikku kasu taotlemata.

3 Responses to “TEDxTallinn”


  • Asendame sõna TEDxTallinn näiteks sõnaga MisjonZTallinn ja seesama tekst läheks täie ette mõnel usuhullude veebisaidil.

  • See tekst siin on CC by-sa litsentsi all, nii et võta ja asenda ja postita oma koguduse lehele, kui tahad :p

    Aga tegelikult — mulle TEDxTallinn meeldis ja ma ei häbene seda tunnistada. Samas ei arva ma, et sina (või ülejäänud 6 koma midagi miljardit) peaks kindlasti järgmisel TED üritusel osalema). Vaba maailm, kes tahab, sööb kisselli, kes tahab, kuulab transistori.

  • TEDx vastu pole mul kõige vähematki.

    Minu meelt lahutas ja veidi üllatas pelgalt see transsilangemise efekt kui selline. Seda kuidas lumpenil üksteisel käest kinni hoides jutlustajat kuulates katus ära lendab, silmad pahupidi pöörduvad, seda ma olen Life-TVs näinud küllastumiseni.

Comments are currently closed.