R.I.P. Hanza.net

Hansapangal sai valmis uus netipank, mida nad mind veebruaris lahkelt levialasse vaatama kutsusid. Uue e-kontori aadress on hansa.ee; “vana” hanza.net on veel mõnda aega kättesaadav, aga pannakse peatselt kinni.

Mida uut? Visuaal on kohandatud vastavaks panga kehtivale brändiraamatule, (tõenäoliselt) inimläheduse rõhutamise eesmärgil on igale lehele lisatud hulk rõõmsais toonides pilte (mis kindlasti pälvivad aeglasema netiühendusega klientide kestvad kiiduavaldused), teenuste info on koondatud teemade lõikes erinevatele lehtedele (mis tähendab vana navigatsiooniloogikaga harjunud inimestele ajutist segadust) ja ega suurt muud justkui ei olegi.

Koondväljavõte rõõmustab klienti hilisõhtustel ja varaöistel tundidel endiselt anonüümse vabandusega, et krediitkaartide ja laenude infot ei ole võimalik näidata (misMÕTTES ei ole, kui ma saan krediitkaartide või laenude lehtedelt selle teabe ka südaööl kätte?). Ah jaa, ID-kaardiga sisse logides ei küsita enam püsiparooli (mis on iseenesest mugav, kuid mille tõenäoliselt vaikselt loodetav kõrvalnähtus on see, et viimased koodikaardi kasutajad unustavad oma püsiparoolid mõne aja jooksul lihtsalt ära).

Aatomik ütleb nüüd nagunii, et hääleta jalgadega ja koli mõnesse teise panka. Mina ootan kõigepealt uuendatud võtmekliendipakkumise ära ja siis vaatan.

5 Responses to “R.I.P. Hanza.net”


  • Nojah, tiba harjumatu ehk alguses on, vana ju meeles. Iga uus asi on harjumatu. Kas nüüd kohe sellepärast panka vahetama peaks, see on küll iseasi

  • Ma ei saa näiteks aru, milleks on ID-kaardiga sisenemise puhul üldse kasutajatunnust vaja. Kui sul on mitu rolli enda isikukoodiga seotud (enamusel nagunii pole), siis võiks tekkida järgmisel lehel valik.

    Ja see “päevavahetusprotsess” on Hansa puhul täiesti müstiline asi. Sita ajab ikka keema, kui õhtul vajalikku infot kätte ei saa. Ma laekun tavaliselt koju üsna hilistel õhtutundidel ja siis on aega isiklikke asju ajada.

  • Muidu on uus internetipank päris hea, aga ainuke asi mis mind häirib on see, et ära on kaotatud selline asi nagu “Maksete ajalugu”, ehk siis ma ei näe enam viimaseid makseid ja ei saa ka nende vanade maksete andmeid paari klikiga uues makses kasutada. Üpris mugav oli sedasi mõnda makset uuesti teha, ei pidanud konto väljavõttes sobrama.

  • Maksete ajalugu täitsa olemas, kuigi ära peidetud. Klõpsa konto väljavõtte peale ja siis ta ilmub vasakpoolsesse menüüsse.

  • Uskumatu, krediitkaardi väljavõtet näeb nüüd tervelt kuu jagu kauem! Rohkem midagi silma ei hakanudki. Disain on maitse asi aga asja funktsionaalsus imeb endiselt vilinal.

Comments are currently closed.