Eesti Rahvusringhääling palus Youtube’il sinna riputatud Eesti eurolaulud maha võtta, kirjutab EPL. Maha võetud videod olid ERR-i õigusosakonna juhi Karin Victoria Kuuskemaa sõnul ERR-ilt luba küsimata eraisikute poolt üles riputatud ja rikkusid autoriõiguse tavasid.

Et Eurovisioonil on maailmas päris mitu miljonit vaatajat, siis oleks kohatu väita, et autorid-esitajad nende levitamise vastu on. Küll aga paistab siit läbi ERR soov endale pisut pappi taskusse lükata. Mõelge ise: kui kõik eestlased saavad Leto Svet’i Youtube’ist kuulata-vaadata, siis ei lähe ju kumbki ETV tagatoas valmis kõrvetatud DVD kaubaks. Oh seda häda ja õnnetust küll!

Sõbrakesed, tuletage endale meelde, et need videod on toodetud minu — ja teiste Eesti maksumaksjate — raha eest. Nii et ehk peaks hoopis meie käest küsima, kus ja kuidas neid levitada tohib?

Teine võimalus on muidugi, et Paadam & Co lihtsalt häbenevad Eesti eelvooru tulemust ja tahavad selle olematuks salata.