Digiallkirjuta end reisile

Reedel potsatas mu e-kirjakasti läkitus, mille autoriks sihtasutuse Vaata Maailma projektijuht Mart Parve. Kirja põhituumaks oli palve ärgitada inimesi senisest rohkem ID-kaarti pruukima, kutsudes neid osalema projekti Arvutikaitse 2009 kampaanias, mille tingimuste digiallkirjastajate vahel läheb loosi hulk auhindu.

Inimeste teavitamine vajadusest oma arvuteid turvata ning juhiste jagamine ID-kaardi kasutuselevõtuks on mu meelest igati õilis ja vajalik. Olen seda ilma igasuguste kampaaniateta teinud ka varem, näiteks siin:

Lisaks soovitan kõigil Elisa ja Tele2 klientidel saata e-kiri oma operaatori klienditeenindusse (info@elisa.ee või info@tele2.ee) ning küsida, millal nemad mobiil-ID’d kasutama saavad hakata.

3 Responses to “Digiallkirjuta end reisile”


  • Ma ei ole küll Elisa klient, aga plaanisin nende kliendiks hakata ja saatsingi m-ID teemalise küsimuse neile 4.10.2007. Vastuse sain järgmisel päeval.
    Usun, et kellegi õigusi ei rikuta, kui selle siinkohal avaldan:
    “Tehniline lahendus ei ole veel sellises staadiumis, et selle baasil osutada kindla kvaliteediga teenust. Just nimelt tehniliste nüansside tõttu on keeruline prognoosida, millal saame seda võimalust teenusena pakkuma hakata.”

    Nüüd on kolm kuud möödas, huvitav, mida nad seekord vastaksid.

  • Mina jalle ei saa aru, mis on selles toredat kui inimestele selgeks opetada, et kui sattuda yhele reklaambannereid tais lehele ja seal on nupp osale loosimisel, ja sisestada oma isikuandmed, anda id-kaart ning signeerida mingi dokument mille sisu yle kasutajal kontroll puudub.

  • @x: tuleb tunnistada, et sinu jutus on teatav mõte sees. eks see kampaania meenutab tõepoolest natuke kuradi väljaajamist peltsebuliga, aga mõni saab ehk oma id-kaardiga seotud võõra-asja-hirmust üle 🙂

Comments are currently closed.