viis reeglit ja kaks soovitust. kogumaksumus null krooni.

reegel #1: kui sulle saabub meil mistahes .exe, .vbs või .scr formaadis manusega (attachment), mida sa pole ise spetsiaalselt tellinud, siis kustuta see meil viivitamatult. mitte mingil juhul ei tohi manust avada.

reegel #2: kui sulle saabub meil, millel on puudu from: või to: väli, või mille to: väljal on suvaline sulle tundmatu aadress, siis kustuta see meil ilma läbi lugemata. samuti tasuks läbi lugemata kustutada kõik sellised meilid, mille subject: väli on tühi või sisaldab mingit mõttetut jama.

reegel #3: kui sulle saabub meil mistahes muus formaadis manusega, mida sa pole ise tellinud, siis ava manus ainult sel juhul, kui sa oled absoluutselt kindel, et see pole ohtlik.

reegel #4: ära saada kunagi listidesse manustega meile. kui sa tahad listi lugejatele mingit faili saata, siis pane see mõnda avalikku serverisse üles ja saada listi vastava veebilehe aadress.

reegel #5: ära saada inimestele manuseid ilma eelneva kokkuleppeta või äärmisel juhul samas meilis sisalduva selgituseta, millega tegu.

soovitus #1: kui oled sunnitud kasutama microsofti tarkvara (windows, outlook, outlook express), keera kõik turvaseaded võimalikult rangeks. kui sa seda ise teha ei oska, kutsu appi keegi, kes oskab. alternatiiv on üldse loobuda microsofti tarkvara kasutamisest, aga see pole kahjuks alati võimalik.

soovitus #2: trüki see leht välja ja riputa oma töölaua juurde seinale. seejärel trüki sellest lehest veel koopiaid ja jaga need oma kolleegidele töölaua juurde seinale riputamiseks.