globaalne äri

(tragikomöödia mitmes vaatuses)

TEGELASED: Klient (rahvusvahelise korporatsiooni eestis asuv harukontor), Teenindaja (rahvusvaheline it-korporatsioon, kel on Kliendiga globaalne teenindusleping), Tegija (Kliendi naabermajas asuv eesti it-firma, kes osutab Teenindajale allhanget).

eesriide avanedes näeme, et Kliendil on mingi arvuti maha kärsanud. vastavalt Kliendi ja Teenindaja vahelisele kokkuleppele ei tohi Klient Tegijaga otse suhelda — kõik tööde tellimused peavad käima läbi Teenindaja infosüsteemi. Kliendi töötaja helistab Teenindajale UK-sse. Teenindaja saadab Tegijale meili tegemist vajava töö hinna ja tähtaja väljaselgitamiseks. Tegija edastab Teenindajale nõutavad andmed. Teenindaja ütleb Tegijale, et lahendagu see Kliendi probleem ära ja esitagu Teenindajale arve. kogu selle protsessi käigus tuleb mahakärsanud arvutist paksu suitsu. Tegija lahendab probleemi, esitab Teenindajale arve, saab raha. Teenindaja esitab Kliendile natuke suurema arve, saab rohkem raha. kõik osalised lahkuvad vasakule ära ja eesriie sulgub. iga järgmine vaatus algab täpselt samast kohast, kust eelminegi.

paari norra konsultandi kaasamine aitaks efektiivsust ilmselt veelgi tõsta.

0 Responses to “globaalne äri”


Comments are currently closed.