pöff: kolmapäev

ida filmide õhtu: hong kongi 2046 ning hong kongi – korea – jaapani kolmikfilm “kolm… äärmused” (ravioolid, sisselõige ja kast).

2046 oli väga omapärane ja raskesti kirjeldatav film, mis töötles vaataja (vähemalt minu) emotsioone mitte toore jõuga, vaid neid vaevu puudutades justkui pehme pintsliga hieroglüüfe maaliv kalligraaf. kaameratöös domineerisid suur- ja ülisuurplaanid, tihtilugu oli pool ekraani tegelastest või vähemalt tegevusest tühi: palju võtteid oli tehtud ukse vahelt või nurga tagant. lugu ise rääkis ajafaktori mõjust inimsuhetele — paljud asjad juhtuvad (või jäävad juhtumata) vaid seepärast, et kaks inimest olid (või ei olnud) õigel hetkel õiges kohas.

kolm… äärmused olid psühholoogilised õudukad, kus läbi ekstreemsituatsioonide ja unenägude avati peategelaste varjatud pahesid ja/või musti minevikumälestusi. lõpplahendused olid kõigil kolmel täiesti ootamatud.

0 Responses to “pöff: kolmapäev”


Comments are currently closed.