minule see tüdruk meeldib

enamus inimestest tahaks omaette korterit või hoopis maja ja siis paremat autot ja siis kordki elus langevarjuga hüpata või akvalangiga sukeldumas käia ja siis islandil või austraalias või, veel parem, mõlemas ära käia. ning nad on oma täitumata soovide ja soovikeste koorma all pea pidevalt õnnetud. kõigil teistel läheb ju paremini. “jüri ostis endale selle laheda punase sportauto ja mari läheb augustis tiibetisse matkama, aga mina… ah, mina ei saa endale kunagi midagi sellist lubada — pereelu ja maja ehitamine võtavad kogu aja ja raha,” mõtleb jaan. ja talle ei tule pähegi, et jüri võib teda peatselt valmiva maja ja mari harmoonilise pereelu pärast täpselt samuti kadestada nagu tema neid. sest nad kõik tahaks veel midagi.

mis kuradi “tahaks”, mis kuradi tingiv kõneviis? “tahan,” tuleb öelda ja mõelda. sest need asjad, mida inimene kindlalt tahta julgeb — tundugu nad kuitahes hullumeelsed — saavad teoks. ja need, millest vaid tingivas kõneviisis unistatakse, jäävadki unistusteks. selleks, et midagi saada või saavutada, tuleb millestki muust loobuda. aga valdav enamus inimesi on kinni oma olemasolevas elus. nad ei julge panna selga langevarju ja hüpata välja (väidetavalt) täies töökorras olevast õhusõidukist. nad ei julge tahta.

nojah. aga miks ikkagi selline pealkiri? loe seda, siis saad aru 🙂

0 Responses to “minule see tüdruk meeldib”


Comments are currently closed.