keegi ei mõista mind

kui keegi sulle ütleb “sa ei mõista mind,” siis nõustu temaga. sest sa tõepoolest ei mõista. ei saagi mõista. teil on olnud erinevad elud, erinevad kogemused. ja samad sõnad tähendavad teile seepärast erinevaid asju.

mistahes kaks inimest ei räägi kunagi päris sama keelt. see, mis on sinu jaoks valge, võib kellegi teise jaoks olla helehall. või roosa. või kirsiõite või lume värvi. ning ära palun hakka vastu vaidlema, kui ütlen, et olen ratsutanud sirelikarva hobusel.

sa ei saa näha ega kuulda mu mõtteid. kui ma midagi ütlen või kirjutan, on sõnad mu mõtete peegeldus. ja seda peegeldust kuulates-vaadates tekivad sinu peas mingid mõtted, aga need pole üldse enam need, mida mina mõtlesin. asja peegelduse peegeldus ei ole seesama asi. mõtetega on sama lugu.

ja nii me elamegi igaüks omaenese maailmas, mis teiste omadega sõnapeeglite abil üheks suureks maailmakaleidoskoobiks sätitud.

0 Responses to “keegi ei mõista mind”


Comments are currently closed.