kõik valima!

13. juunil toimuvad europarlamendi valimised. mina käisin täna — ei, nüüd juba eile, sest südaöö on seljataha jäänud — eelvalimas. ja sina jõuad seda teha täna. valimisjaoskonnad on avatud kella kaheksani õhtul.

mina valisin reformierakonna. sina vali, keda õigemaks pead. aga valima mine kindlasti, sest muidu on asjalood tõepoolest nii, et euroopa asju otsustatakse kusagil kaugel, ilma sind ja sinu arvamust arvestamata. ja ainult sina ise oled selles süüdi. ning ära, kurat, tule pärast vinguma, et sinu arvamust ei küsita. küsiti, aga sina vaikisid. uhkelt. ignorantselt.

ja nüüd väike eesti erakondade valimisloosungite võrdlus.

  • hoia eesti edu! — lihtne, positiivne ja tegutsema kutsuv sõnum. ainult et… kuidas ma seda teen? ja ennäe, oravatel on ka vastus varnast võtta — vali reformierakond!
  • mõistus maksab! — õigust räägid, õigust. mitte kuidagi ei saa vastu vaielda. aga sorry, ma ei ole (veel) sotsiaaldemokraat.
  • murrame läbi! — kuhu, kurat, te murrate, me ju ammu sees juba? või tahate nüüd välja tagasi murda?
  • meie reliikvia on vabadus! — ee… äää.. tore on, aga millest või kellest te vabaneda tahate?
  • kaitse eesti krooni, vali rahvaliit! — no turamaivõi, kurat, nii süüdimatut lauset pole ammu kuuldud! esiteks pole eesti krooni püsimajäämise või euroga asendumise küsimus absoluutselt europarlamendi pädevuses. teiseks, eesti vabariik on sõlminud ühinemislepingu euroopa liiduga ning seega on meie suhtes siduv ka EÜ asutamisleping, kus muuhulgas seisab, et üheks ühenduse eesmärkidest on majandus- ja rahaliidu loomine ning selle käigus ka üleminek ühisele valuutale.

0 Responses to “kõik valima!”


Comments are currently closed.