see juhtus mingil konverentsil, võib-olla õigusteadlaste päevadel.

kohvinurgas demonstreerisid paar kolleegi meeskonnatöö tähtsust: kui kaks meest lukustatud külmiku ust lahti surusid, sai kolmas oma käe kappi ajada ja sealt karastusjooke hankida. neljas seletas kõrval, et tegemist ei ole vargusega, kuna oleme maksnud kogu konverentsikeskuse kasutamise õiguse eest, mis hõlmab ka keskuses asuvaid äratarvitatavaid asju.

veidi hiljem juhtusin sealsamas kokku Rainer Saksaga, kes oli ilmselt tulnud osalejatele mingit ettekannet pidama. Rainer soovitas mul enne õhtusööki kindlasti lähedalasuvast pargist läbi käia, kuna seal toimuvat peagi mingi rahvusvahelise kaliibriga organiseeritud kuritegelaste kohtumine, mida olevat ääretult põnev jälgida. kui küsisin, kust ta seda teab, osutas julgeolekuekspert pargi servas seisvale mustale, peegelklaasist akendega ja pikendatud kerega V-klassi Mersu bussile, mille katusel oli hulk erinevaid antenne ja küljel suur helekollane stiliseeritud välgunoole kujutis. “kuna kurjakad kardavad, et nende vestlusi pealt kuulatakse, saadavad nad alati oma kohtumispaiku turvama sellised raadiohäireid tekitavate seadmetega varustatud nn EW-bussid (EW: electronic warfare),” selgitas Saks.