Aasta tagasi panin (juba viiendat korda) kirja oma uusaastasoovid, et hiljem oleks hea vaadata, kuidas läinud on. Soovisin:

 • pere- ja kodurindel:
  • et kogu pere oleks terve ja rõõmus ning et teeksime kõik koos palju vahvaid asju — käisime ära Mauritiusel ja Montenegros ja Rootsis ja Parasummeril ja surnud hiinlaste näitusel ja mõned korrad kinos ja mitu korda loomaaias; Mauritiusel jooksis Peeter Karl peaga läbi ukseklaasi (aga lapiti kokku ja oli varsti jälle rõõmus) ja meie poisiga põdesime läbi seagripi (tõenäoliselt, sest ühel lapsel, kes sai oma tõve ilmselt Peeter Karli käest, see ka ametlikult diagnoositi) ja poiss põdes koos kogu oma lasteaiarühmaga läbi tuulerõuged;
  • et maja valmis saaks — arhitektuuriline projekt on olemas, detailplaneering kohe-kohe kehtestamisel, vanad hooned ja üleliigne ning peamiselt isehakanud haljastus likvideeritud, eriosade projektid saame ka korraldatud, aga enne päris ehitustööde juurde asumist tuleb veel mõned “pisiasjad” korda ajada, näiteks pangas ära käia;
 • töörindel:
  • et saaksin tulemuslikult tegeleda huvitavate ja oluliste asjadega — huvitavat ja olulist oli omajagu, tulemused aga jäid (osaliselt ka minust mittesõltuvail põhjustel) kesisteks;
  • et oskaksin oma lahinguid paremini valida ning naasta väljavalitud lahinguist kilbiga, mitte kilbil — nagu teada, ei õnnestunud mul pärast SDP tiimi laialisaatmist Skype’i sees uut püsivat rolli leida, nii et sellega läks nagu läks;
 • kooli-, langevarju- ja muudel rinnetel:
  • kaitsta õigusteaduste magistrikraad — tehtud, ning sellega seoses on minu akadeemilises karjääris alanud kindlaksmääramata pikkusega paus;
  • saavutada koos tiimiga tulemusi, millega ise rahule võime jääda — Whadever’i keskmine punktisumma jäi küll seatud eesmärgist allapoole, kuid mina ületasin oma isikliku eesmärgi (mitte kaotada võistlustel rohkem kui kaks punkti) kahe punktiga ning suutsin teist aastat järjest hüpata rohkem, kui kahel eelmisel aastal kokku, nii et ise olen rahul.

Plaaniväliselt või üle plaani sai osaletud Minu Eesti mõttetalgute korraldamises, käidud vee all (28 sukeldumist, 14h44 põhjaaega, AOWD litsents), õpitud oma mõtteid väljendama ühes uues keeles (PHP; tulemus: uus wLex) ning hakatud töötuks firmaomanikuks.

Ütleme nii, et igavusse suremise ohtu mul läinud aastal küll ei olnud. Tõsi ta on, et päris kõik ei läinud just nii, nagu ma tahtnud oleksin, aga kõige olulisemad asjad on olnud (ja on jätkuvalt) kontrolli all ning kui mu mõneti ootamatut tööturule naasmist mitte arvestada, võin julgelt öelda, et 2009 oli minu elus hea aasta. Ja mis sellesse tööturule naasmisse puutub, siis… eks hiljem selgub, mis mille jaoks hea võis olla.

 1. aastal soovin:
 • perega meie uude koju kolida (selle soovi kordamine hakkab juba vaikselt ära tüütama ning selle täitumine sõltub muude asjade hulgas ka sellest, kas mul õnnestub pankurite arvates piisavalt soliidne töökoht leida, aga ega ma enne jonni ei jäta, kui asi klaar);
 • leida endale piisavalt huvitav ja tasuv ametialase eneseteostuse koht (või kohad);
 • omandada uusi oskusi, kogemusi ja elamusi nii õhus kui vee all; ning
 • veeta piisavalt palju kvaliteetaega iseenda, oma pere ja oma sõpradega.