Teelahkmel

Mul on praegu võimalus ja vajadus teha mõned otsused.

1. Kas siirduda juurasse või jätkata IT-alal? Esimene tähendaks kindlasti võimalust palju uut õppida ja kogeda, teine aga võimaldaks mul oma olemasolevaid teadmisi ja kogemusi ära kasutada. Parim variant oleks muidugi “kaks ühes”…

2. Kas hakata ettevõtjaks või leida endale uus palgatöö? Esimene tähendaks tõenäoliselt huvitavamat ja kindlasti kirevamat igapäevaelu, teine aga suuremat kindlustunnet homse (kuigi, tuleb tunnistada, mitte ülehomse) päeva osas.

3. Kui minna palgatööle, siis kas mõnesse alustavasse, ent ambitsioonikasse ettevõttesse või siis suuremasse firmasse? Siin oleks esimese ja teise eelised ja puudused enam-vähem samad mis eelmises punktis. Kusjuures tegelikult tähendaks olemasoleva startup’iga liitumine tõenäoliselt “poole kohaga” ettevõtjaks hakkamist.

4. Kui minna suurfirmasse, siis kas Eestis või väljaspool? Kodumaale jäädes oleks kindlasti võimalik “kodutöö” paremini ära teha selles osas, et kas töö ja kolleegid ja õhkkond mulle sobib või mitte, mujal maailmas aga saaks end teistmoodi proovile panna.

Tänase seisuga ei ole ma ühtki varianti välistanud. Nii et kõik huvitavad ettepanekud on endiselt teretulnud ja saavad täie tähelepanuga läbi vaadatud 🙂

2 Responses to “Teelahkmel”


 • Kuna Su taust on nüüd nii IT kui juura, siis ei ole väga palju inimesi Eestis, kes mõlemast piisaval määral aru saavad ja see on suur probleem (IT on ju omaette suur eritahuline valdkond, kus palju detaile). Seega IT juristiks hakkamine pole üldse paha mõte – sellelaadseid vaidlusi ja ka regulatsioone tuleb üha enam. Seega pead vist advokaadibüroosid spämmima hakkama 😉

 • Tasub ikkagi kaaluda oma äri ajamist. Muidugi teatud tingimustel.
  Kui on idee mis toimib ja tagab piisava ja stabiilse rahavoo.
  Kui on partnereid ja mõttekaaslasi – üksi on väga sitt alustada.
  Kui pere majanduslik situatsioon võimaldab siis pikemas perspektiivis on ettevõtlusel rohkem plusse kui plagatööjõuks olemises – kuid samad miinused. See et palgatööjõuna olemine oleks kuidagi stabiilsem on illusioon – nagu ise näed.

  Kui on võimalik siis pigem ettevõtlus.
  Samas kui head ideed ja selle realiseerimsieks vahendeid, teadmisi jne pole – siis pole ju mõtet ettevõtjaks ainult sellepärast hakata (nagu 90ndatel kõik tegid)

Comments are currently closed.