Margus ja miilitsad

margus ja veel miilitsaid

Olime peaaegu kontorisse jõudmas, kui tuli fooris kolletama hakkas. Margus vajutas pedaali ja rendiautol käis ratas korraks all ringi. Teisel pool teed käivitas miilits motika, pani diskotuled peale ja järgnes meile parklasse. Kohe tuli ka teine samasugune.

Dokumendid kontrollitud, asus esimene poolits trahvikviitungit koostama, teine aga viskas niisama nalja ja uuris, kuidas Eestimaal elu edeneb. Uskumatu, kuid tõsi — kaks suvalist San José politseinikut teadsid, et a) Eesti on olemas, b) Eesti oli omal ajal Nõukogude liiduvabariik, c) eesti keel ei ole üldse vene keele moodi, d) ungari keel on eesti ja soome sugulaskeel. Lisaks saime teada, et Californias on kummivilistamine liikluseeskirjaga keelatud ning et SWAG (scientific wild-ass guess) tähendab umbes täpselt sedasama, mida füsioloogilis-arhitektuuriline meetod.

Kui Margus palus trahvinõude endale Elbooniasse postitada, küsisid poolitsad lõbusasti irvitades, kas me sageli kohalikke sedasi kotime; selgus, et nad ei olnud Dilberti püsilugejad, mistõttu pidime neile pisut taustainfot jagama. Kuulnud, et elboonlased käivad pika hõlsti ja kõrge mütsiga, teatas pikem miilits, et neil on USAs ka sellised tegelased olemas, aga et siin kutsutakse neid kukluxklanlasteks.

Ühtlasi saime teada, et kui Margus 14. jaanuariks trahvi ära ei maksa ega seda California osariigi kohtus (edukalt) ei vaidlusta, siis paneb järgmine politseinik, kes ta kätte saab, ta pikema jututa kinnimajja.

Samal ajal jõudis suure maasturiga kohale ka kolmas politseinik, kellele esimene uhkelt teatas, et see trahvikviitung, mida ta praegu kirjutab, saab kaugele Eestimaale saadetud. Ilmselt on tal õhtul ka kodus lastele üht-teist põnevat rääkida 😉

4 Responses to “Margus ja miilitsad”


 • kui eestis kummivilistamine keelataks, siis selguks, et politseinike kõrvad pole piisavalt kõva ametkonna poolt taadeldud ja olekski jokk.

 • aastal 2000 USAd väisates sai kuskil nevada kõrbes suts kiiremini liigutud kui märgid lubasid ja oleks olnud kohane. kodanik, kes roolis istus, arvas poolitsat ja pärastist trahvikviitungit nähes, et huumorina hea küll, püüdlikult kirjutatud “Tallinn, Estonia” aadressi kandev (kuid läbi poolitsa peakolu mittejõudnud) nimi tundus teiselpool kera üsna ulmeline.
  küll aga saabus kolm kuud hiljem postkasti kaks korda suurem kviitund koos hoiatusega, et seda trahvi mitte makstes ei satu mitte ainult kinnimajja järgmise silmapiirile sattumise puhul vaid et silmajäämise võimalus saab olema null seoses riiki sissesõidukeelu kehtestamisega.
  trahvi maksis kodanik ära, viis aastat hiljem USAt väisates piiri peal tuletati meelde, et “ära enam nii tee seekord”.
  karm riik 🙂

  p.s. sierra nevada mäestikus teel californiasse õnnestus pubis siiski üks kohalik leida, kes teadis Estonia kohta üsna palju, oli teine läänemerel teeninud sõjalaeva peal aega.. aga see oli ka 2,5 nädala jooksul ainuke.. ülejäänud teadsid pigem eelnimetet Elbooniat.

 • Aasta tagasi California Nevada liinil sõites märkasin ka mingil hetkel kusagilt kaugelt silmapiirilt paistvaid diskotulesid. Järgneva 30 sek jooksul olid need minule järele jõudnud ja kiire mõtlemine käskis kiirelt rida vahetada. Paar miili eemal märkasin teisel pool teed hätta sattunud autoomanikku, kellele samunegi poolits appi lendas. Kohalike tuttavate sõnul liiguvad need towncar’id sealseil kiirteedel kuni 130 mph, samas kui ülejäänud liiklus sujub sõltuvalt tee tüübist 60 ja 70 mph vahel.
  Ja kui jalgu jääd, hakkab togima.

Comments are currently closed.