eesti on riigi kohta pisitilluke, aga seeneniidistiku kohta päris pirakas.

iphone sobib lounge-inimesele, aga 30-miinuskraadisesse metsa tuleb ikka nokia kaasa võtta. usast ei ole mõtet iifööne tuua (kui, siis ainult endale), sest kui sa piiril vahele jääd, pead käibekat maksma ja trahvi kah. piiril on sul kaks võimalust — sa kas jääd vahele või ei jää (elav arutelu teemal, kelle nägu on piisavalt usaldusväärne, et mitte vahele jääda). kui jääd, siis on sul kaks võimalust — kas võtad lutti sellepärast, et meeldib, või sellepärast, et peab. nojah, tegelikult võib neid fööne ju ka inglis- või prantsusmaalt tuua. euroliidu sees ei saa kellelgi selle kohta mingit kobisemist olla.

sushit on kõige lihtsam teha angerjatest — pea ja saba maha, ülejäänu viiludeks ja valmis.

vista töötab täitsa hästi, kui sul pole vaja sellega tõsist (arendus)tööd teha, ja kui sul on piisavalt vinge raud. kui sul on raua jaoks raha, miks sa mäkki ei osta? ma ootan veel paar kuud, dellil peaks üks päris hea ärikasutajamudel välja tulema. dell on ju pask, kui sa mäkki ei taha, võta parem thinkpad. ei saa, thinkpadil on FN klahv idiootlikult paigutatud.

efraim zuroff on juudiviha õhutamiseks palju rohkem ära teinud kui osama bin laden.

kasumlikud veebidisaini- ja hostimisteenused on tihtilugu juriidiliselt nii segaselt vormistatud, et vaidluste tekkimisel korral on mõlemal poolel reaalne võimalus kohtus kotti saada. ühte paberisse on reeglina kokku kirjutatud autoriõiguslik litsentsileping, võlaõiguslik töövõtuleping ja võlaõiguslik rendilepingu tunnustega teenuse osutamise leping.

ainuke veeb, mille esilehte kellelgi vaja võib minna, on google. aga kuna tänapäevastele brauseritele on google otsing sisse ehitatud, siis pole tegelikult ka google’i esilehte kellelegi vaja.

berni konventsiooni järgi tekib autoriõigus teose loomise hetkest; © märk ja autoriõiguse registreerimine on usas vajalik selleks, et saada õigus nõuda statutory damages. eesti õiguses sellist instituuti ei tunta; meil peab kahjuhüvitise nõudja alati oma kahju suurust tõendama. näiteks kui ma sulle jala peale lasen, võid sa kohtult nõuda rikutud soki ja pükste maksumuse hüvitamist; kui aga lombi taga oleks seaduses kirjas, et jala peale kusemisega tekitatud kahju on 100 dollarit, piisaks sul sota saamiseks sellest, et sa kohtuniku ära veenad, et jalalekusemine aset leidis.

liha tuleb ikka ise maitsestada, mitte mingi poemarinaadiga mäkerdada.

üle poole eesti keele sõnadest on laenatud vene keelest. mis ei tähenda, et nad oleksid algupärased vene sõnad — venelased ise on nad ka maailmast kokku laenanud. “päris” oma sõnad on üldse väga vähesed ja väga vanad sõnad, nagu käsi, liha, kala, vesi, raud ja tuli.

koraani ei saa tõlkida, seda saab ainult ümber jutustada. türklased on täitsa mures, sest kemal atatürk sundis neid ladina tähestikku kasutama ja nüüd peavad nad pühakirja lugemiseks eraldi araabia tähestiku ära õppima. türkmenbaši lasi oma riigis kah vene tähed saksa omade vastu vahetada, nüüd ei suuda vanemad inimesed isegi tänavasilte lugeda. mingis kazbekistanis on sama plaan kohe-kohe käiku minemas.

esimees mao eestvedamisel võeti kasutusele pinjin ja lihtsustatud hanji. huvitav, mis oleks saanud, kui hiinlased oleks oma impeeriumi euroopani laiendanud ning foneetilise kirja asemel kasutaksime me täna semantilist nagu hiinlased? jaapani kanji on ju tegelikult seesama hanji, ainult et teise hääldusega, kuigi sama tähendusega. beijing (北京) tähendab põhjapealinna, tokyo (東京) tähendab idapealinna. 京 – jing – pealinn. 京 – kyo – pealinn. korea kiri on kunstlikult konstrueeritud, aga väga kaunis ja kunstipärane. tegelikult on foneetiline kirjakeel vajalik selleks, et kõnekeelt normida; kuna esimene eestikeelne piibel oli põhja-eesti murdes, siis see andis tõuke põhja-eesti keele kujunemisele eesti kirjakeeleks.

wittgenstein ütles, et die grenzen meiner sprache sind die grenzen meiner welt. ehk siis mida sa pole välja öelnud, seda pole olemas; ja mille sa oled välja öelnud, see saab tõeks. tegelikult siiski mitte tõeks — ärgem valetamist unustagem. olgu, olgu, see, mille sa välja oled öelnud, saab päriselt olevaks. näiteks kui sa ei näita tõelise professionaalina kunagi välja, et sa mõnd oma kolleegi südames vihkad või salaja armastad, siis ei ole neid tundeidd kellegi jaoks peale sinu enda päriselt olemas.

kuulge, aitab küll, tellime takso ja sõidame iga roju oma koju.

taksojuhiks osutus mees, kellega koos ma olen lennukist välja hüpanud. mida me sellest seeneniidistikust rääkisimegi?