Head-uut-spämm Orkutis

Jõulu- ja aastavahetushooajal on eestlaste ja brasiillaste armastatud suhtluskeskkonnas Orkut tohutu populaarsuse omandanud pisike skript, mis võimaldab kasutajal kirjutada samasisuline sõnum kõigi oma sõprade-tuttavate scrapbook’idesse.

Sõnumi lõppu lisatakse automaatselt õpetus, kuidas teate saaja seda skripti ise samal otstarbel pruukida saab. Taaaaa! Veel lamedam võiks olla isikustamata tekstiga trükitud kaartide saatmine, kasutades ümbrikul postmargi asemel templit “otsepostitus”.

Ma saan aru küll, et inimesed ei viitsi igale oma tuttavale eraldi pühadetervitust välja mõedla. Ma ise ka ei viitsi. Ma ei viitsi neid saata kah. Aga kui juba saata, siis võiks vähemasti proovida jätta saajale mulje, et sa oled teda isiklikult meeles pidanud.

1 Response to “Head-uut-spämm Orkutis”


  • Ma mõtlesin ise juba jõulude ajal, kas viitsin midagi sellist kirja panna, aga nagu näha, ei viitsinud… sisuga 100% nõus… Lisaks – kasutajal palutakse käivitada oma brauseris javascript tundmatult lehelt – igal vähegi IT-ga kursis oleval inimesel peaks nüüd mingi kelluke peas helisema, et “oot oot, on see ikka turvaline?”…

Comments are currently closed.