FON loobus Microsofti tarkvarast, kolis Ubuntule

Maailma suurima wifi-kogukonna FON asutaja ja tegevjuht Martin Varsavsky saatis oma töötajaile e-kirja, kus teatas, et FON lõpetab Microsofti uute tarkvaralitsentside ostmise ja vanade uuendamise ning palus kõigil esimesel võimalusel Ubuntu Linuxile ümber kolida. Üks väljavõte Martini kirjast (minu tõlge):

“Ubuntut kasutades unustasin arvuti ja sain keskenduda oma tööle. Windowsiga, mis oma kokkujooksmiste ja uimasusega oma olemasolu mulle liigagi sageli meelde tuletas, ei olnud see võimalik. Teine ülemineku põhjus on kokkuhoid. Ubuntu ja kõik selle juurde kuuluv tarkvara on tasuta ning lisaks tarkvarale võimaldab see meil raha säästa ka riistvara arvelt, sest Ubuntu jookseb 2 aasta vanusel arvutil kiiremini kui Vista tuttuuel.”

Omalt poolt lisan siia viite Eesti Ekspressis avaldatud Aare Kirna artiklile “Ära lase oma arvutit üle võtta!“, kus räägitakse (täna ennekõike idapiiri tagant lähtuvatest) IT-ohtudest ning muuhulgas mainitakse Ubuntut kui turvalisemat alternatiivi (piraat)Windowsile.

1 Response to “FON loobus Microsofti tarkvarast, kolis Ubuntule”


  • Ma arvan ikkagi, et palju sõltub va arvutikasutajast ka, milline on arvuti, kus kokku pandud jne. Minu Dellis jookseb Windows kenasti juba mitu aastat, teen tõrjeid jm. Üks kord on tulnud format c teha, paraku ka mitte windowsi tõttu, läpaka ketas ütles üles ja tuli uus sisse panna. Samas olen kasutanud ka Ubuntut, midagi ei kurda, väga hea, nõuab natuke rohkem ajupotentsiaali ja viitsimist kasutajalt. Aga mingi panni sees uimerdavad ja jooksevad kõik süsteemid kokku.

Comments are currently closed.