Maha mahasavisaar.com

Ma ei ole Edgar Savisaare pooldaja. Nagu juba korduvalt öelnud olen, ei pea ma teda lolliks — kaugel sellest ja otse vastupidi — kuid niikaua kui ma ei saa aru, mida ta tegelikult taotleb, ei ole ma nõus teda toetama.

Aga see ei tähenda, et ma oleksin Savisaare kukutamise nimel valmis end siduma sellise organisatsiooniga nagu Eesti Rahvuslik Liikumine, kes selle nimekogumisprojekti taga on. Sest, tehke mis tahate, nende tegelaste seisukohtadega on mul veel raskem nõustuda kui Keskerakonna omadega.

Mõtlemisvõimet omavail inimestel soovitan lugeda Mihhail Lotmani artiklit “Märulisemiootika Eesti pealinnas” ning küsida endalt ikka ja uuesti: “Kellele on kasulik, et…”

5 Responses to “Maha mahasavisaar.com”


  • Asjalik sõnavõtt!

  • hea paralleel. ma ise mõtlesin sellest nii, et mõlemad on nagu sellised laadaveiderdajad, kelledest reaalset ohtu ei lähtu; kummalgi neist pole protsessidele mingit mõju va. teatud olukordades. tavaliselt on savisaar ise otsinud neid olukordi, kus tema sisutu jutumull omaks mingit tähtsust. paistab et rahvuslased üritavad praegu sama. kes veel võiks pärnu mnt hulludest päevadest profiiti lõigata?

  • aga mina ei väsi imestamast, miks savisaart ikka nii targaks peetakse. On ta ju end aastaid ja aastaid ise auti mänginud. Kas tark poliitik istub opositsioonis vaatamata suurele valijaskonnale? Kas tark poliitik poeb peitu kui tema arvamust küsitakse? Tark poliitik on pidevalt võimul. Tark poliitik teeb `õigeid´ avaldusi just siis kui neid talt oodatakse. Jne. See on mulllll, et Savisaar on tark. Ta on varjus püsinud ja rähelnud teisejärguliste asjadega, kui teised on küpenud ja arenenud. Juba ammu ei ole tal nt ka vestlusringis võimalik end ilma karjuva demagoogiata ja suurte ämbriteta kuuldavaks teha. Kunas see tarkus välja hakkab paistam. Ootan huviga.

  • minu tagasihoidliku arvamuse kohaselt ei seo inimene end marurahvuslastega, kui annab hääle savisaare vastu seal saidis. samamoodi nagu ei seo inimene end uuringufirmaga kui täidab näiteks uuringuankeedi. jah, korraldajad võivad olla ühest organisatsioonist, kasu võib olla mõlemapoolne kuid seoseid ei pruugi olla.
    alati ei kehti postulaat “minu vaenlase vaenlane on minu sõber”, samas – oma arvamust võib väljendada ka mitte kõige sümpaatsemas kanalis. eriti, kui tekib võimalus, et sellest reaalne kasu tekib. ja isegi, kui see kasu laieneb seltskonnale, kellele ei kuulu täielik (või ka mitte osaline) sümpaatia.

  • Hääl savika vastu antud aga ei toeta ERL-i äärmuslike ideid. Kas nyyd mu elu hukas? Naljakad mõtted sul….

Comments are currently closed.