Ahvenamaa

Suurem osa puhkusenädalast sai veedetud Ahvenamaal (Åland). Imeline loodus, kusjuures merevaade (mis võimaldab vaadelda vette loojuvat päikest) on saarestikus tõeline haruldus. Suurepärane reisikaaslane. Täiuslik planeerimine: ette sai ostetud vaid laevapiletid, muus osas toimis põhimõte “where I lay my hat is home“. Kohalik õlu, mida õnnestus maitsta vaid ühes kõrtsis ja õlletehases; poodidest oli see alatul kombel ära ostetud ja uus laar alles ootas laialivedamist. Tjudö veinitalu, kus mh tehakse õunapuskarit Ålvados ja imelise aroomiga õunalikööri Appleaud, kuid mida nad vaid oma kõrtsis müüa tohivad (kaasaostetava käraka osas on Alkol monopol); Vikingi ja Eckerö laevadel müüakse seda kah, kuid ei Silja ega Tallink pole taibanud neid hõrke rüüpeid oma pardapoodidesse soetada. Geta mäed ja sealne loodusrada, mille juures polnud ühtki silti “rajale minek oma vastutusel.” Mitmete majutusasutuste väga lahke ja sõbralik personal, kes räägib sinuga ainult på svenska, sest muid keeli nad lihtsalt ei oska. Ålandi pannkoogid ja must leib.

Pilte kah.

0 Responses to “Ahvenamaa”


Comments are currently closed.