maarottide salaplaan

kuradi kurat, ma ütlen. soome harrastuslennunduse keskus ja kasvulava, ajaloolise ja arhitektuurilise väärtusega helsinki malmi lennuväli [EFHK/HEM] tahetakse elamurajooniks ümber ehitada.

aga see on juba vana lugu. värskem uudis on see, et sama trikki tahetakse teha ka pärnu lennuväljal [EEPU/PRN]. mäletatavasti kaalus ryanair hiljuti pärnut oma võimaliku sihtpunktina baltikumis, aga läks lõpuks ikkagi riiga, kuna eesti riik leidis, et regionaallennuväljadesse investeerimine on paha plaan. lennuväljade “efektiivsema haldamise” nimel kanditi kohalikud lennuväljad, sealhulgas ka pärnu, as tallinna lennujaam omandisse.

tallinn-ülemiste [EETN/TLL] on juba praegu ülekoormatud ega tule toime ei lennukite ega reisijate teenindamisega. ruleerimisraja pikendamisest stardiraja kaugema otsani on jahutud juba aastaid, tehtud pole aga midagi. terminalihoones looklevad tundidepikkused reisjatesabad, kuid pooled check-in letid seisavad tühjalt ja epp alatalu teeb ühe mannetu pr-etteaste teise järel. estonian airi suuromanikuks saanud SAS vahetab juht- ja meeskondi ning investeerib usinasti lätlaste air balticusse.

0 Responses to “maarottide salaplaan”


Comments are currently closed.