filmisoovitus: aviaator

aviator poster martin scorsese uus, peaaegu kolmetunnine film “aviaator” on välja teeninud kolm kuldgloobust ja minu heakskiidu ning kandideerib 11 oscarile.

loo peategelane on lennundusfanaatik, filmiprodutsent, naistemees ja hüpohondrik howard hughes, kelle elu oli piisavalt kirev selleks, et isegi tänapäeva hollywood võib endale lubada selle kajastamist ilma tegelikult aset leidnud fakte põhjalikult vägistamata.

hughes’i vingeimate “tempude” hulka kuuluvad kahtlemata maailma suurima lennuki ehitamine ning enda kujundatud luurelennuki prototüübi hädamaandamine beverly hills’i.

lennukite (ümber)ehitamise ja (katse- ning puruks) lendamise kõrval mahub ekraanile ka omajagu poliitikat, korruptsiooni, äri, armastust, armukadedust ja vaimseid häireid. nende viimaste tegelikke tekkepõhjuseid ma ei tea, aga kinolinalt nähtu põhjal süüdistaksin selles peategelase varalahkunud ema, kelle käitumine tõi meelde “tapab-kõik-bakterid” tüüpi seebireklaamid.

0 Responses to “filmisoovitus: aviaator”


Comments are currently closed.