pasta wolognese

ehk maakeeli “makakad liha-sibula-tomatisodiga wolli moodi”. kogus on paras umbes neljale inimesele.

võta 300g pastat (spaghetti, spirale, mis iganes), 400 g hakkliha, 500 g purustatud tomateid, 2 suurt sibulat, 4-8 küüslauguküünt, 1 korralik porru, 1 klaas kuiva punast veini, supirohelist, oliivi- vm toiduõli, maitseaineid (jahvatatud must pipar, sidrunipipar, cayenne’i pipar, sool, basiilik, pizzamaitseaine), kõrvale hapukurki või marineeritud paprikat.

pane pann natukese õliga tulele. koori ja tükelda 1 sibul ning viska pannile. haki küüslauk peeneks ja lisa sibulale. kui sibul on klaasjaks tõmmanud, lisa hakkliha ning pane silma järgi maitseaineid. kui hakkliha kipub tükki tõmbama, lõhu tükid peenemaks. koori ja tükelda teine sibul. lõika porru valge osa õhukesteks viiludeks ja lõika viilud pooleks. pane pott veega tulele, lisa tibake õli ja suts soola. kui vesi on keema läinud, lisa pasta. kui hakkliha hakkab pruunistuma, nõruta pannilt rasv ja õli ära ning pane pann tulele tagasi. lisa pannile teine sibul ja porru, sega. peenesta supiroheline. lisa pannil olevale sodile punane vein ja sega. kui vein on lihasse imendunud, lisa purustatud tomatid. kui pasta on valmis, lisa pannile supiroheline ja sega läbi. nõruta pasta kuivaks ja võta pann tulelt ära.

tõsta makakad taldrikule, liha-sibula-tomatisodi peale ja kurki/paprikat kõrvale. söö ja ära mölise 🙂

0 Responses to “pasta wolognese”


Comments are currently closed.