welcome to estonia

  • terroriakt, küündimatus või õnnetu juhus? end politseiautos õhku lasknud mees tappis ühe ja vigastas kolme politseinikku (epl, pm). politseipealik robert antropov loodab, et tema alluvail õnnestus kinni pidada suitsiiditerrorist, prokuratuuri pressiesindaja erle rudi aga eitab seda.
  • geniaalsed ametnikud 1: tallinn kavandab “ühistranspordi kvaliteedi parandamiseks” 71 miljoni kroonist projekti (40 MEEK TLL, 31 MEEK EU), mille käigus antakse bussijuhtidele katseliselt võimalus “ühel kesklinna läbival, vähemalt kaheksa kilomeetri pikkusel lõigul” foore oma kasuks ümber lülitada (epl). tallinna ühistranspordi liiniskeem aga on endiselt aivan pörseesta ning ristmikke ummistavate matrossovite vastu ei oska/taha/viitsi ei kõnealust projekti väga heaks mõtteks pidav liiklusgeenius mati songisepp ega keegi muu midagi ette võtta.
  • geniaalsed ametnikud 2: kultuuriministeeriumi nimel esinev levitalituse spetsialist helin pertelson soovitab “seoses lastevanemate kaebustega” lõpetada telesarjade “mulla all” ja “nip/tuck” korduste näitamise neljapäeva keskpäeval, sest “päevasel ajal on telerite ees palju lapsi” ning nimetatud saated on “kas või osaliselt erootilise või seksuaalse sisuga” (pm). kas nende hoolitsevate vanemate võsukesed koolis ei peaks käima?
  • globaalselt mõtlevad ministrid: “äraostmatu” rahandusminister taavi veskimägi soovitab rahvastiku vähenemise ja vananemisega seonduvaid probleeme leevendada töönädala pikendamise ja puhkuse lühendamisega “näiteks kahe nädalani” (pm). ligi pooled viimase viie aasta jooksul TÜ juures residentuuri lõpetanud 17 üldkirurgist töötavad juba välismaal, tänu uuele “kulupõhisele meditsiini rahastamise süsteemile” on eestist lahkuma asunud ka pika kogemusega arstid. eesti kirurgide assotsiatsiooni president jaan tepp märgib, et mustamäe haigla kirurgide hulgas on hakanud levima ütlus “viimane kustutab tuled” (pm). paistab, et res publica on õppinud sotsiaalprobleeme lahendama põhimõttel “pole inimest, pole probleemi”.
  • tõsiseltvõetav ajakirjandus: oma sõnutsi “natukene bensiiniga koos” olnud sünteetilistes rõivastes autotöökojas toimetanud mees läks mobiiltelefoni haarates põlema (pm, tasuline algallikas sloleht). telefon süttimise põhjusena on muidugi huvitav, aga ehk saanuks suurema sensatsiooni üles keerutada näiteks pealkirjaga “hommikul coca-colat joonud mees läks iseenesest põlema”?

tere tulemast eestisse, tarkade ja ilusate maale!

0 Responses to “welcome to estonia”


Comments are currently closed.