infoajastu rõõmud

äripäeva raamatuklubi saatis mulle täna oma järjekordse lugemissoovituse pealkirjaga “seitse leksikoni ehk seitse vajalikku andmebaasi”. lähemal uurimisel selgus, et mulle pakutakse seitset raamatut, mille ühtekokku 2454 leheküljele on kogutud andmed rohkem kui 11488 eesti majanduse võtmeisiku kohta. paketti reklaamiti vastusena küsimusele, kust leida vajalikke andmeid, kui pean kiiresti uusi väärtuslikke sidemeid looma. kiire pilguheit leksikoni aitavat mul otsustada, kellega kontakti otsida ning mida konkreetse isikuga suheldes arvestada. ja kogu see lust ja rõõm võib saada minu omaks vaid 1250 krooni eest.

kõik see on muidugi väga tore. aga… teadupärast elame kiiresti muutuvas maailmas ning paberkandjal andmebaasid kipuvad tihtilugu vananema veel enne, kui trükivärv poognatel kuivada jõuab. ja kuna ma pole suurem asi ajaloolane, siis ei taha ma oma riiulisse kaduva väärtusega paberihunnikuid. küll aga oleksin valmis maksma mõõdukat igakordset tasu alati aktuaalset infot sisaldava onlain-andmebaasi kasutamise eest.

0 Responses to “infoajastu rõõmud”


Comments are currently closed.