pedeparaad pealinnas

homod tahavad tallinnas paraadi korraldada. koolidirektor märt sults arvas, et temale homod ei meeldi. kunstiajaloolane hanno soans leidis, et sults tuleks sellise jumalavallatu jutu eest lahti lasta. eesti rahvas kirjutab artikleid lehtedesse ja blogidesse, kogub üleskutsetele allkirju, sõimab üksteist e-ajalehtede kommentaariveergudel ja veedab muidu lõbusasti aega. lahe.

ma olen tegelikult ise ka vähemusgrupi esindaja. kusjuures minu vähemus on palju kõvem vähemus kui pedede, kristlaste, juutide või aidsihaigete oma, sest meid — langevarjureid — on palju vähem kui neid ülejäänusid. ma hüppan kõrvalisel lennuväljal spetsiaalselt selleks kohandatud ja tellitud lennukist, kus lisaks pilootidele on sees vaid minusugused “ebanormaalsed”. ja ma räägin teistelegi inimestele meelsasti, kui vahva sellesse vähemusse kuuluda on. aga kui ma hakkaksin estonian airi boeingu salongis valjuhäälselt nõudma, et kapten kursi üle mu kodumaja sätiks ja stjuardess sobivas kohas ukse avaks, tuleks mind pikema jututa isoleerida.

ma olen tegelikult ka väga salliv inimene. ma ei lähe endast absoluutselt välja, kui selgub, et sellessamas estonian airi boeingus istub minust vasakul pede ja paremal katoliiklane. aga minu sallivus lõpeb hetkel, mil jumalamees käsib mul enne äsjaserveeritud eine manustamist söögipalvet lugeda või mil pedepoiss peab paslikuks mu põlve paitama hakata.

0 Responses to “pedeparaad pealinnas”


Comments are currently closed.