CVshop (www.cvshop.ee) suutis mind kohe alguses meeldivalt üllatada — erinevalt teistest seni külastatuist näeb nende esileht lihtsalt ilus välja.

cvshop.ee

Aga tundub, et ilusa väljanägemise taga pole suurt midagi. Väike hall kiri ekraani paremas ülanurgas teatab, et lehel on hetkel 26 töösoovi, töö_pakkumiste_ arvu isegi ei mainita. Autoriteedina, kelle arvates võib just täna olla minu ülejäänud elu esimene päev, esineb keegi Marit Marsson, kellest kuni tänaseni Google mitte midagi ei tea. Lehe allservas on välja toodud rida ettevõtteid, kes kasutavad CVshop.ee teenuseid, sealhulgas “test” ja “Testijad OÜ”. Ma ei tea, milleks nad neid teenuseid kasutavad, aga tööd nad igatahes ei paku.

Mis seal’s ikka, registreerun kasutajaks. Kinnituskood saadetakse mu e-posti aadressile, klõps, portaali tagasi, login ennast sisse. Lisan uue CV. Kogu lisamisvorm on ühel pikal lehel, kuhu saab sisestada oma pohiandmed, keskhariduse, kõrghariduse(d), täiendkoolituse(d), sertifikaadi (üheainsa), praeguse töökoha, töökogemuse(d), keeleoskused (kuni kolm keelt), arvutioskuse, juhiloa(d), kaks soovitajat ja lisainfo. Ei midagi keerulist.

CV sisestusvormi paremas ülanurgas on väike kiri “CV ulalhoidmine uks kuu maksab 50 krooni.” Ei noh, mis teha, masu aeg ja serveri kõvakettaruum maksab ka midagi. Täpitähtede pealt on ka kokku hoitud…

CV salvestatud, saan võimaluse seda vaadata, muuta või kustutada ja eraldi välja toodud lingi “Aktiveeri kohe vajutades siia!” Hiireklõpsu peale avaneb aken, mis ütleb, et CV aktiveerimiseks tuleb saata sõnum eritasulisele numbrile 13017 (tegemist on Fortumo numbriga). Lihtne ja mugav, aga no kuulge! Ma ei tea küll, miks peaks inimene maksma kellelegi raha lihtsalt selle eest, et tema CV-d kusagil kõvakettal hoitakse.

Lehel on ka foorum, kus on kaks kategooriat — “abiks tööotsijale” ja “abiks tööpakkujale”. Postituste arv kummaski kategoorias on võrdne — null.

Proovisin end naljaviluks ka ettevõttena registreerida. Töötajate otsingut lubati tasuta. Juba kasutusel olevat meiliaadressi pruukida ei lubatud, võtsin uue, logisin sisse — ja sattusin tööotsija lehele.

Kokkuvõte

Ilus, aga loll. Peale esmapilgul atraktiivse avalehe pole sellel portaalil tööotsijale pakkuda mitte midagi head ega kasulikku.

Ma ei mäleta, kuidas ma nendeni üldse sattusin — neti.ee tööportaalide kataloogis neid ei ole, aga kusagil märkasin lehe servas reklaami “CVshop on kohal!”. Aru ma ei saa, miks peaks reklaamima teenust, mis ei tööta.

Vt ka: Tööportaalide tuleproov