Eesti Langevarjuklubi avas Tallinnas tandemhüppekeskuse, kuna Raplasse sõit oli paljude pealinna hüppehuviliste jaoks liiga suur seiklus. tandemikeskuse asukohaks sai A. Le Coq Arena, mis koroonaviiruse pärast ärajäetud MM-i tõttu jalgpalluritest üsna tühjaks oli jäänud.

kuna Pilatus Porter ei saanud jalgpallistaadionilt startida, soetas klubi ühe teise lennuki veel. see mahutas lisaks piloodile kuus hüppajat ja nägi välja nagu hall tiibadega triikraud. kole, aga töötas. piloodiks oli Tiit Soorm, kes haises kogu aeg viina järele. pidime murelikele tandemreisijatele ikka ja jälle selgitama, et see pole probleem, sest piloot armastab lihtsalt lendamise ajal viinasokke kanda.

jõudnud järjekordse tandemihuviliste pundiga staadionile, nägin sinikollast Twin Otterit madallähenemisi harjutamas. staadionimurul jooksid paar musta koera, kes klähvides ja hüpates lähenevat lennukit kihvadega näksata püüdsid. “ükskord hüppavad nad proppi ja siis on pool staadionit ketšupit ja kondipuru täis,” mõtlesin. seekord aga läks õnneks. andsin turistid instruktoritele üle, siis tuli viinasokilõhnaline piloot ja tõstis halli tiivulise triikraua taevasse.

pärast hüpet uurisid õnnelikud värsked langevarjurid, mida ägedat veel teha saaks. rääkisin neile veidi laskmisest ja ööbimisega rabamatkadest. siis palusin end vabandada, kuna olin (endise) MicroLinki inimestele lubanud, et aitan neil Soomest rekkatäie servereid ära tuua – CE kategooria load on mul olemas ja sõidupraktika kuluks marjaks ära. läksin sadamasse, aga autot ei olnud kusagil ja üheski logistikakontoris ei teadnud keegi minust ega MicroLinkist midagi.

helistasin Telia üldnumbril, tutvustasin end ja nõudsin ühendust MicroLinki ostujuhiga. Telia sekretär vastas nipsakalt, et kui ma soovitud inimese nime ei tea, võin kõne ühendamisest vaid unistada. otsisin nime oma telefoni meiliarhiivist üles ja ütlesin sekretärile, kes kähvas midagi stiilis “nagu ma ise ei teaks, kes MicroLinki ostujuht on” ja ühendas kõne. sain teada, et rekka ootab mind mitte C-, vaid hoopis D-terminali juures. jooksin sinna, käivitasin mootori ja sõitsin laeva sõna otseses mõttes viimasel hetkel enne rambi sulgemist.

ja siis helises äratuskell.