Hinnangud: CV-Online, CV Keskus, CVOK, CVshop, Eesti Töötukassa, EkspressJob, EURES, FirstJob.ee, Fontese Talendipank, Hyppelaud.ee, Job.ee, JobGo.ee, Karjääriabi, Töö24, Vakants.ee, LinkedIn ja XING, Monster ning Taleo.

Vt ka: Kokkuvõte.

Ma olen nüüd natuke aega töötu olnud. Aga juba päris pikalt olen ma olnud “arvutiinimene”, “interneti-inimene” või “e-inimene”. Niisiis pole põhjust imestada, et olen viimasel ajal sattunud külastama suuremat osa kodumaistest töökuulutuste lehtedest ja lisaks ka peotäit välismaiseid.

Kui Eesti tööportaalidest rääkida, siis tööotsija poolt vaadatuna võib neid jagada laias laastus kahte gruppi — mõttetud ja keskpärased. Mõttetud on kõik sellised lehed, kus kategooriaid on rohkem kui tööpakkumisi. No andke andeks, keda huvitab, et teil on 12 eri valdkonnas täpselt null pakkumist?

Ülejäänud portaalid on keskpärased. Mõni võiks ehk isegi peaaegu et hea olla — olgu siis (kohalikke olusid arvestades) suure pakkumiste arvu, (enam-vähem) viisaka kasutajaliidese või mõne muu üksiku hea omaduse tõttu, kuid neil kõigil on ikka mingi arvestatav “viga külges”.

Esimese suurema ikalduse otsa komistasin siis, kui olin oma LinkedIn’i profiili ära uuendanud, avalikuks teinud ja kodulehelt sellele viidanud. Leidsin, et nüüd oleks hea oma eestikeelne CV mõnes kohalikus portaalis valmis teha ja samamoodi avalikustada, aga ei! Suuremas osas Eesti tööportaalidest ei saanud ma oma CV-d üleüldse avalikustada; need, mis seda lubasid, aga otsustasid minu eest ära, milline osa infost (näiteks minu kontaktandmed ja teave varasemate töökohtade kohta) peab olema kättesaadav vaid portaali sisseloginud kasutajatele.

Järgnevates postitustes püüan erinevate tööportaalide häid ja halbu omadusi pisut põhjalikumalt lahata. Praeguse seisuga lähevad võistlustulle CV-Online, CV Keskus, CVOK, CVshop, Eesti Töötukassa, EkspressJob, EURES, FirstJob.ee, Fontese Talendipank, Hyppelaud.ee, Job.ee, JobGo.ee, Karjääriabi, Töö24, Vakants.ee ja LinkedIn.

Täiendus 2009-11-16: LinkedIn saab käsitletud koos oma tigedaima Euroopa konkurendiga (XING). Täiendavalt lähevad tulejoonele ka (tõenäoliselt) maailma suurim tööportaal Monster ning mitmete suurettevõtete oma tööportaalide ehitamiseks kasutatav platvorm Taleo.