pressikaja: piimaäri ja keeletoimetajad

eile kirjutas postimees sellest, kuidas rakveres toodetud piima liitri eest küsitakse jyväskylä citymarketis üks eurosent. tänasest postimehest leiame aga loo sellest, et eesti suurtööstused — teiste hulgas seesama rakvere piim — tahavad piimaliitri hinda umbes krooni võrra tõsta. kas eesti on tõepoolest asunud tagastama laulva iseseisvuse algusaastatel saadud sotsiaalabi?

eesti päevalehel aga on keeletoimetajatega pahasti. nimelt kirjutatakse seal, et “John Kerry ketshupiimpeeriumi pärinud abikaasa Teresa Heinz Kerry solvas esimest leedit Laura Bushi”>. kas tõepoolest on presidendikandidaat ootamatult surnud ja oma impeeriumi naisele pärandanud? samast lehest võime lugeda ka sellest, et USA seersant mõisteti “vangi selle eest, et mees piinas seksuaalselt ja füüsiliselt kinnipeetavaid”. kas ‘seksuaalselt kinnipeetav’ on poliitiliselt korrektne termin sundtsölibaadis oleva isiku kohta?

0 Responses to “pressikaja: piimaäri ja keeletoimetajad”


Comments are currently closed.