eestlane olla on uhke ja hää… on vä?

kaks värsket majandusuudist: skype avas skypeout’i, mis tähendab internetitelefoni kasutajaile soodsat võimalust helistada kõigile fiks- ja mobiiltelefonidele 392 erinevas võrgus, ning ryanair alustab 31. oktoobril lende riiga, mis tähendab siitkandi rahvale soodsat võimalust lennata 84 sihtkohta 16 euroopa riigis.

lahe muidugi. aga… rohkem kui 100 võrku on skype kasutajate käeulatuses vähem kui 0,1 eurosendi eest minutis. helistamine eesti mobiilvõrkudesse maksab aga tervelt 0,336 € ehk 5,25 krooni minut. jätame gröönimaa, tuvalu ja kuuba taolise eksootika kõrvale ning näeme, et nn “tsiviliseeritud” maades asuvaist sihtkohtadest on sellest kallimad vaid makedoonia ja šveitsi mobiilivõrgud. lubage küsida, mis see on, mis teeb eesti mobiiltelefonid niivõrd eksklusiivseteks sihtmärkideks, et keegi meile iga hinna eest helistada tahaks?

ja teine asi. ryanair käis mäletatavasti mitu aastat baltikumis endale sobilikke lennuvälju piilumas. eestlased lõid uhkelt rinna kummi ja teatasid: “tallinna lennujaamatasudest ei kuku mitte üks sent alla ning kui pärnusse lendama tahate hakata, investeerige sinna kõigepealt paar miljonit eurot ja siis vaatame”. ryanair kehitas õlgu ja läks sinna, kus ta teretulnud oli — meie lõunanaabrite juurde.

…uhke ja hää, my ass!

0 Responses to “eestlane olla on uhke ja hää… on vä?”


Comments are currently closed.