eesti lehtedes on hakanud sõna võtma liikluskorralduse eest vastutavad tegelased, väites, et nad ei suuda linnades tipptundidel tekkima kippuvate ummikute vastu suurt midagi ette võtta. lahendus on olemas, aga millegipärast seda ei kasutata. politsei istub endiselt põõsas ja mõõdab hea nähtavusega tühjadel teedel kiirust. aga millal keegi nägi viimati politseinikut tipptunni ajal rikkise fooriga ristmikul liiklust reguleerimas? või millal nägi keegi tallinna liikluskorralduskeskuse tegelasi liiklust korraldamas muul viisil kui valesti pargitud sõidukeid erafirma poolt hallatavasse tasulisse parklasse toimetades?

helkuri-, sebra- ja turvavöökampaaniaid mäletate? nüüd oleks aeg korraldada matrossovite vastane kampaania.

matrossov oli teadupärast nõukogude sõjakangelane, kes ei lasknud ise ja ei lasknud teistel ka lasta (viskudes dzotile). liikluses on matrossovid need tegelased, kes sõidavad ristmikule välja ilma eelnevalt veendumata, et nad sealt ka minema saavad. ja jäädes ristmikule ärasõiduvõimalust ootama, panevad kinni liikluse ristuval teel. kusjuures selline tegevus on LE § 158 järgi keelatud ja LS § 7435 järgi karistatav (kuni 50 trahviühikut ehk 3000 krooni).

alustada tuleks nii kuu-paari jooksul meedia- ja plakatikampaaniast. seejärel tuua politsei maanteeäärseist põõsastest linnaristmikele ning varustada radarite asemel foto- või videokaameratega. ning mitte hakata rikkujatega kohapeal tegelema (sest see suurendaks ummikuid veelgi), vaid saata igale matrossovile koju kõigepealt hoiatus või nii umbes 5-10 trahviühiku (300-600 krooni) suurune trahvinõue. korduva rikkumise eest tuleks karistada juba täie rauaga – 50 trahviühikut. ja kui trahvinõude saanud tegelane väidab, et tema ei olnud sel ajal roolis, siis näidaku ära, kes oli, ja trahvinõue tehakse sellele tegelasele ümber.