maailmas on kõige optimistlikumate hinnangute kohaselt umbes 1 000 inimest. sellist inimest, kes on päriselt olemas ja kelle tegevus suudab maailmas midagi muuta. lisaks neile on olemas ligikaudu 1 000 000 mulaaži või maketti — inimkujulist butafooriat. neid saab katsuda ja näha ja nad teevad etteprogrammeeritud hääli ja reageerivad neid ümbritsevale keskkonnale, kuid nad ei mõtle ise ega mõjuta maailma. ülejäänud 6 miljardit kopikatega tuleb lugeda joonistatud tausta (painted background, gemalter hintergrund) elementideks. kusjuures see kehtib eraldi iga inimese poolt vaadatuna.

etioopia nälgivad lapsed on minu jaoks osa joonistatud taustast: nad on statistiline suurus, st individualiseerimata — minu jaoks ei ole vahet, kas nälga sureb 5-aastane mbumba gadougou või 7-aastane nkama tlaketeno. see, et nad nälgivad ja surevad, võib mu jaoks küll kurb olla, ja ma võin isegi neile toidupakkide saatmiseks midagi isiklikult ette võtta, aga ikkagi on nad minu jaoks vaid statistika. ja needsamad mbumba ja nkama on oma emade ja vendade jaoks väga reaalsed inimesed, kuid mina moodustan nende poolt vaadates eristumatu detaili joonistatud taustal.

üksikisiku tegelik mõju maailmale on määratud sellega, kui paljude inimeste maailmas tema on inimene ja kui paljude maailmas joonistatud taust. mida rohkemate jaoks sa inimene oled, seda enam sa maailma muudad. see, kas maailm su tegevuse tulemusena paremaks või halvemaks muutub, sõltub juba sinust.

maailma jaoks on inimesed need, kelle sündimata jäänud olemise korral oleks maailm praegu teistsugune kui ta on.

kõige mõttetumad, kõige väärtusetumad on need, kes kvalifitseeruvad inimeseks vaid iseenese silmis — kui sedagi.