Hansapangal sai valmis uus netipank, mida nad mind veebruaris lahkelt levialasse vaatama kutsusid. Uue e-kontori aadress on hansa.ee; “vana” hanza.net on veel mõnda aega kättesaadav, aga pannakse peatselt kinni.

Mida uut? Visuaal on kohandatud vastavaks panga kehtivale brändiraamatule, (tõenäoliselt) inimläheduse rõhutamise eesmärgil on igale lehele lisatud hulk rõõmsais toonides pilte (mis kindlasti pälvivad aeglasema netiühendusega klientide kestvad kiiduavaldused), teenuste info on koondatud teemade lõikes erinevatele lehtedele (mis tähendab vana navigatsiooniloogikaga harjunud inimestele ajutist segadust) ja ega suurt muud justkui ei olegi.

Koondväljavõte rõõmustab klienti hilisõhtustel ja varaöistel tundidel endiselt anonüümse vabandusega, et krediitkaartide ja laenude infot ei ole võimalik näidata (misMÕTTES ei ole, kui ma saan krediitkaartide või laenude lehtedelt selle teabe ka südaööl kätte?). Ah jaa, ID-kaardiga sisse logides ei küsita enam püsiparooli (mis on iseenesest mugav, kuid mille tõenäoliselt vaikselt loodetav kõrvalnähtus on see, et viimased koodikaardi kasutajad unustavad oma püsiparoolid mõne aja jooksul lihtsalt ära).

Aatomik ütleb nüüd nagunii, et hääleta jalgadega ja koli mõnesse teise panka. Mina ootan kõigepealt uuendatud võtmekliendipakkumise ära ja siis vaatan.