Alates 2. maist saavad koodikaardi kasutajad internetipankades teha makseid vaid 5 tuhande krooni eest päevas, teatab ETV24. Internetikasutajate turvalisuse tõstmine on minugi meelest igati õilis ja õige ettevõtmine, aga miskipärast lubab Eesti Vabariik Sertifitseerimiskeskuse AS-il rahumeeli näkku ni**uda kõigile, kes ei soovi olla Microsofti ega EMT kliendid. Linuxi ja Mac OS X kasutajad saavad ID-kaarti kasutada vaid tänu Martin Paljaku (ideelabor.ee) pingutustele. Mobiil-ID teenust aga osutab endiselt vaid EMT.

Riigiportaalist eesti.ee võib igaüks lugeda vähemuste õigustest, aga tegelikkuses kaitstakse meil vähemusi ainult siis, kui nad on venelased, naised või homod. Nii et Maci- ja Linuxipeded ei olegi õiged peded :S

Aga üks hea uudis kah: Euroopa Komisjoni infoühiskonna- ja meediavolinik Viviane Reding, kelle eestvedamisel kehtestati piirhinnad, mida mobiilioperaatorid ei või EL-siseste rändluskõnede puhul ületada, on nüüd võtnud sihikule tekstisõnumite ja mobiilse andmeside hinnad, vahendab ETV24 BBC uudist. Mulle see meeldib — praegu moodustab väljaspool Eestit kasutatud mobiil-internet häbiväärselt suure osa mu mobiiliarvest.