Meie põhjamaisest kaamosest räsitud hing ei ihka ju tegelikult muud, kui suve ja päikest. Ja kuna vaidlused ametliku hümni sobivuse üle on niikuinii just praegu oma järjekordse kõrghetke lähedal, siis on Kreisiraadiol reaalne šanss ka see konkurss kinni panna. Inimesed, mõelgem karbist väljaspool, korjakem madalal rippuvaid puuvilju ja tehkem asju, mis nõela liigutavad.

Asi on ikka päris kurb. Kurb selles mõttes, et ei laiem avalikkus ega Kreisiraadio mehed ise ei ole läbi hammustanud, et Kreisikad lükati lihtsalt tanki selle lauluga. Asja taga on tegelikult juudid, vabamüürlased ja üks anonüümseks jääda sooviv Vladimir Putini büroo tehniline töötaja. Projekti eesmärk on lüüa kiil Euroopa riikide ja rahvaste vahele ning käivitada sündmuste ahel, mis viib kolmanda maailmasõja vallandumiseni. See on ilmselge, kui arvestada, et Leto Svet sisaldab varjatud sõnumeid, mille dešifreerimisel on abiks 1983. aastal Nõukogude Liidus kirjutusmasinatel paljundatud ja käest kätte levitatud heebreakeelne Koraan.

Eesti jaoks on lähitulevikus kõige hullem stsenaarium see, mis käivitub juhul, kui Leto Svet võidab ülekaalukalt ka Eurovisiooni põhivõistluse. Nimelt peab Paadam siis järgmise aasta komejanti ise vedama hakkama.

Nagu näha, on, mille üle mõelda. Kas väike Eesti ikka saab endale lubada seda, et meie riiki esindavad rahvusvahelisel areenil just niisugused artistid ja veel säherduse looga? Arvan, et me peaksime end iseseisva, demokraatliku ja kristlikke traditsioone austava riigi kodanikena ikka palju tõsisemalt võtma.

P.S. Mind palun Eesti eelvooru tulemustes mitte süüdistada, kuna olin hääletamise ajaks juba nii täis, et ei suutnud oma telefoni üles leida.