Peamiselt venekeelsetes portaalides ja foorumites, aga ka mõnedes kollastes ja roosades ajalehtedes levinud teave krooni devalveerimisest oli osa Eesti Vabariigi valitsuse kavalast plaanist veelgi suurendada lõhet eesti ja vene keelt kõnelevate eestimaalaste vahel.

Nagu tähelepanelik lugeja on ilmselt juba isegi märganud, ei kiirustanud Eesti Pank ega Vabariigi Valitsus kuulujutte ümber lükkama, andes venekeelsele elanikkonnale aega oma kätte kogutud kroonid ära anda. Alles siis, kui suurem valuutavahetusbuum oli möödas, hakkasid võimud jagama kinnitusi selle kohta, et krooni ei devalveerita. Kõik ametlikud kinnitused olid mõistagi eesti keeles.

Tänaseks on valitsuse propagandamasin veelgi tuure üles võtnud. Juba räägivad-kirjutavad (eestikeelsed) uudistekanalid sellest, kuidas erinevad ministrid soovivad, et Kapo devalveerimisjuttude levitajad liistule tõmbaks. Juttude tegelik eesmärk on loomulikult see, et eestlased krooni hoiaksid.

Eesti kroon revalveeritakse laupäeval, 1. detsembril kell 00:00. Üks Eesti kroon hakkab maksma 0,1 eurot praeguse ~0,064 euro asemel, ehk siis ühe euro eest on alates detsembrist võimalik osta 10 krooni, mitte 15,65.

Sisuliselt tähendab see seda, et iga inimene, kes vahetas läinud nädalavahetusel tuhat krooni eurodeks, saab nüüd tagasi vaid veidi rohkem kui 600 krooni.