vastupidiselt üldlevinud arvamusele ei ole iiri ilm kogu aeg kerses ning ilusate naiste protsent populatsioonis on oluliselt kõrgem kui näiteks londonis või itaalias. võrreldes brittidega on iirlased oluliselt uuendusmeelsemad; teadupärast kehtib siin euro ning aasta eest läksid nad ametlikult üle meetermõõdustikule. kohalikud on avatud ja sõbralikud ning räägivad inglise keelt, millest tänu nende aktsendile ei ole päris alati võimalik esimese korraga aru saada.

corki lennujaam on suht pisike ning nii mõnegi asja peale pole nad viitsinud raha või aega kulutama hakata. nii puuduvad siin nii “soolikad” kui bussid; lennukid sõidavad lihtsalt maja taha platsile, et inimesed saaksid peale ja maha minna. check-in on kiire ja lihtne; elektroonilise piletiga lennates piisas pardakaardi saamiseks sellest, et ma ütlesin oma nime ja näitasin korraks id-kaarti. ja kiirusest niipalju, et jõudsin lennujaama pool tundi pärast ärkamist ning veel poole tunni pärast olin juba lennukis.

hotell clarion corkis on päris mõistlik. neil on isegi internet ja lausa wifi. aga sellele idioodile, kes nende wifi purgid omal ajal ära konfis, tuleks vastu koonu anda. mingil arusaamatul põhjusel annab nende lollakas nimeserver iga natukese aja tagant suvalisele päringule vastuseks viite hotelli kodukale.

kokkuvõtteks võib öelda, et mina tahan iirimaale millalgi puhkuse mõttes tagasi tulla, et siin pisut ringi vaadata. ja noh, fentonile jäi ka tere ütlemata.

________

  • poliitik ja matemaatik sõitsid rongiga läbi iirimaa ning nägid aknast lehma, kes küljega nende poole seistes ristikut matsutas. poliitik ütles matemaatikule: “näe, iirimaal on lehmad mustad”! matemaatik vastas: “iirimaal on vähemalt üks lehm, kelle vähemalt üks külg on must.”