Aasta esimene Statoili stardikomplekt läheb teenekale Simon Wiesenthali keskuse natsikütile nimega Efraim Zuroff, kes Harry Männili kriminaalmenetluse lõpetamisest solvununa pasundab üle maailma, et Eesti prokuratuur on ebakompetentne või korrumpeerunud.

Postimehes ilmunud BNS-i uudisnuppu kommenteerides kirjutas Tõnu Kalvet:

“Tundub vägisi, nagu tegutseks Zuroff hoopis juudivastaste ülesandel. Sest oma tegevusega on ta tekitanud juurde tohutult inimesi, kes juute enam ei salli. [—] Kui Eesti juhtkonna seas oleks eestimeelseid inimesi, kes tahavad, et Eesti käituks riigina, mitte süljekausina, siis tuleks neil Zuroffi avaldusele anda OTSUSTAV vastulöök ning võtta tarvitusele vajalikud vastumeetmed, mis võtaks võimalikel alusetute süüdistuste esitajail ALATISEKS ära tahtmise Zuroffi tempe korrata.”

Mõte tundub mõistlik. Huvitav, kas juudid-ahju-poisikese kohtussekupatajatel on piisavalt mune, esitamaks märksa kaalukam vaenuõhutamise süüdistus ülalmainitud taadile enesele? Või annab juudiks olemine automaatse indulgentsi? Kui nii, siis tuleb nentida, et Eesti Vabariigis diskrimineeritakse mittejuute, sh eestlasi, kelle rahvusliku eksistentsi tagamiseks see riik — vähemalt põhiseaduse järgi otsustades — loodud peaks olema.